Konya'da cinayetle biten akraba kavgasının sanıkları baba-oğulun cezası belli oldu

Konya'da bir kişinin öldüğü, iki kişinin yaralandığı akraba kavgasının iki sanığı baba ve oğluna, "haksız tahrik altında kasten adam öldürme" suçundan 12 yıl 6'şar ay hapis cezası verildi.

Konya'da cinayetle biten akraba kavgasının sanıkları baba-oğulun cezası belli oldu

Konya 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Seyit Ali Y, Hasan Hüseyin Y. ile tutuksuz sanıklar Burcu K, Zehra Y, Gazme Y. ve müştekilerle taraf avukatları katıldı.

Sanık Seyit Ali Y, savunmasında, maktul Nevzat Akkoyun'un, kız kardeşinin eşi olduğunu, 3 yıldır görüşmediklerini öne sürdü.

Olay günü çocuklarıyla evde bulunduğu sırada dışarıda damadıyla maktul Akkoyun'un tartıştığını duyunca polis çağırdığını, sonra da sokağa çıktığını ifade eden sanık, "Evdekiler balkondan maktul Nevzat'ın damadıma yumruk attığını görmüşler. Ben bunu duyunca dışarı çıktım. Nevzat'ın biriyle kavga ettiğini gördüm. Bu refleksle elime keser alıp aşağı indim. Kavga edenleri ayırmak için keseri bir kez savurdum. Maktulü de evimin önünden uzaklaştırmak istedim. Sonra zaten yere düştüm ve silah sesi duydum. Maktulün bıçaklandığını görmedim. Benim amacım evimi, ailemi korumaktı." diye konuştu.

nevzat-akkoyun-cinayeti3.jpg

"ARAMIZDA GEÇMİŞTEN GELEN HUSUMET VARDI"

Sanık Hasan Hüseyin Y. de maktul eniştesi Nevzat Akkoyun ile aralarında geçmişten beri husumet olduğunu, olay günü maktulün kendilerine rahatsızlık verdiğini öne sürdü.

Maktulün kendisine saldırdığını iddia eden sanık, "Kendimi korumak için bıçağı savurdum. Kimseyi öldürme kastıyla hareket etmedim." dedi.

nevzat-akkoyun-cinayeti1.jpg

Mahkeme heyeti, son savunmaların ardından kararını açıkladı.

Heyet, tutuklu sanıklar Seyit Ali Y. ve oğlu Hasan Hüseyin Y'ye "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan 12 yıl 6'şar ay hapis cezası verdi.

Mahkeme heyeti, Hasan Hüseyin Y'ye olayda "kasten yaralama" suçundan da 7,5 ay hapis cezası verdi.

Heyet, Burcu K, Zehra Y, Gazme Y'ye ise "kasten yaralama" suçundan 1 yıl 6'şar ay hapis cezası verip, cezayı erteledi.

nevzat-akkoyun-cinayeti2.jpg

- Olay

Sarayköy Mahallesi'nde 27 Temmuz 2020'de yakın akraba komşular arasında "ikametin önüne araç park etme" yüzünden çıktığı iddia edilen tartışma kavgaya dönüşmüş, bıçaklanan ve keserle vurulan Nevzat Akkoyun olay yerinde hayatını kaybederken, kızı ve oğlu da yaralanmıştı.

Olayın ardından diğer ailenin üyesi 3 kişi polislerce gözaltına alınmıştı.

Şüpheliler hakkında "kasten öldürme ve yaralama" suçlamasıyla dava açılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.