Altın 5772.236
BIST 11008.47
Dolar 42.5249
Euro 49.6115
Sterlin 56.8204

Konya’da çocukları kıskandıran koleksiyoner

Konya'da çocukken çıraklık yaptığı sanayide gördüğü klasik otomobillerden etkilenerek, onların modellerini almaya başlayan 42 yaşındaki Ali Demirok, 25 yılda biriktirdiği 259 model otomobilden oluşan koleksiyonunu ofisinde sergiliyor.

Konya’da çocukları kıskandıran koleksiyoner

Konyalı koleksiyoner 25 yılda topladığı 259 model otomobili özenle saklıyor. Hepsiyle tek tek ilgileniyor, iş yerindeki ofisinde camlı dolaplarda sergiliyor.

Seydişehir ilçesinde tabela ve reklam sektöründe faaliyet gösteren Ali Demirok, çocukluk döneminde klasik otomobillere ilgi duymaya başladı.

Biriktirdiği harçlıklarla model otomobiller satın almaya başlayan Demirok'un bu ilgisi zamanla daha da arttı. Demirok, tutkunu olduğu otomobil markaları başta olmak üzere Amerikan model otomobillerden koleksiyon oluşturdu.

konyada-cocuklari-kiskandiran-koleksiyoner.jpg

"Paha biçilemez" dediği koleksiyonunu büyütmeye her ay bütçe ayıran Demirok, 25 yılda topladığı 259 model otomobili iş yerindeki ofisinde sergiliyor.

konyada-cocuklari-kiskandiran-koleksiyoner-002.jpg

Demirok'un el işçiliğiyle yaptığı ve otomobillerin yanına yerleştirdiği etiketler, marka, model ve üretim yılı gibi bilgileri içeriyor.

konyada-cocuklari-kiskandiran-koleksiyoner-001.jpg

Model otomobillerinin bakımına da düzenli mesai harcayan Demirok, her hafta bez, pamuk ve fırça kullanarak özenle temizliklerini yapıyor.

konyada-cocuklari-kiskandiran-koleksiyoner-003.jpg

MODEL OTOMOBİLLERİNİ ÇOCUĞU GİBİ GÖRÜYOR

Demirok, Amerikan otomobillerinin her insanda farklı etkiler bıraktığını, kendisinin de çocukluğundan beri bu otomobillere karşı çok özel bir ilgisinin bulunduğunu söyledi.

Küçük yaşlarda yaz tatillerinde bir lastikçinin yanında çıraklık yaptığını anlatan Demirok, "O zaman yediemin otoparkına çekilmiş Amerikan arabalarını görürdüm. Her sabah bisikletle geçerken onların hayalini kurardım. Bu ilgim zamanla model otomobillere dönüştü ve model otomobil koleksiyonuna başladım. 25 yılda 259 model otomobilim oldu." diye konuştu

konyada-cocuklari-kiskandiran-koleksiyoner-004.jpg

Demirok, model otomobilleriyle her zaman iç içe olmak için koleksiyonunu, ofisine yaptırdığı camekanlarda sergilemeyi tercih ettiğini kaydetti.

Koleksiyonunun 1/18 ölçekli model otomobillerden oluştuğunu ve hepsine farklı hikayelerinden dolayı çok değer verdiğini ifade eden Demirok, model otomobilleriyle vakit geçirmenin, onları izlemenin kendisine terapi gibi geldiğini dile getirdi.

Elindeki modellerin, 1940-1980 arasında üretilen Amerikan klasikleri modellerinin bir kısmı olduğuna dikkati çeken Demirok, hepsini çocuğu gibi gördüğünü belirtti.

konyada-cocuklari-kiskandiran-koleksiyoner-005.jpg

SAHİP ÇIKACAĞINA İNANDIĞI EVLADINA MİRAS BIRAKACAK

Model otomobillerinin döküm olduğunu, her bir otomobilin 150-200 parçadan oluştuğunu, montajının elle yapıldığını ve ayrıntıları arttıkça değerlerinin de arttığını vurgulayan Demirok, şöyle devam etti:

"Hepsiyle tek tek ilgilenirim. Lastiklerini temizlerim, amortisörlerini ayarlarım. Bagajlarındaki kadifelerine varana kadar tek tek temizlerim. Göründüğü kadar basit değildir. Ayrıntısı yüksek modeller bunlar. İlgi ve bakım da isterler. Yanlarına tek tek elimle, üretilen model, üretim yılı, aracın markası gibi bilgiler yer alacak şekilde sabit etiketler yaptım. Hem daha fazla ilgi uyandırıyor, hem de sabit oldukları için yerleri karışmıyor. Hepsinin yeri belli ve değişmesini istemiyorum. 'Kaymasınlar, açıları bozulmasın' diye altındaki rampaları da sabitledim çünkü belli bir açıyla bakmayı seviyorum."

konyada-cocuklari-kiskandiran-koleksiyoner-006.jpg

Demirok, başkalarının dokunmasına dayanamadığı model otomobillerini, kendinden sonra en çok sahip çıkacağına inandığı çocuğuna miras bırakacağını sözlerine ekledi.

konyada-cocuklari-kiskandiran-koleksiyoner-007.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.