Son Dakika: Konya’da daha önce 14 yaşındaki kızı vuran kadın, evde ölü bulundu

Konya’da Ayşenur Böcü isimli bir kadın, yaşadığı evde tabancayla vurulmuş halde bulundu. Böcü hayatını kaybetti, birlikte yaşadığı Ali Erensoy gözaltına alındı. Ayşenur Böcü, daha önce kılık değiştirip 14 yaşındaki kızı silahla vurmuştu.

Son Dakika: Konya’da daha önce 14 yaşındaki kızı vuran kadın, evde ölü bulundu

Olay, gece geç saatlerde, Konya’nın merkez Meram İlçesi Karahüyük Mahallesi Seymen Sokak üzerinde bulunan müstakil bir evde yaşandı.

İddiaya göre; Ayşenur Böcü, tabancayla vurulmuş bir şekilde kanlar içerisinde bulundu. Genç kadının birlikte yaşadığı Ali Erensoy, 112'yi arayarak ihbarda bulundu.

HAYATINI KAYBETTİ

Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, Ayşenur Böcü'nün hayatını kaybettiğini belirledi. Böcü'nün cesedi otopsi için Konya Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı.

konyada-daha-once-14-yasindaki-kizi-vuran-kadin-evde-olu-bulundu.jpeg

Polis ekipleri o sırada evde bulunan Böcü’nün birlikte yaşadığı Ali Erensoy’u gözaltına aldı.

İfadesi alınan Ali Erensoy’un "Ayşenur Böcü'nün kendisini vurduğunu, olay sonrası 112 Acil Çağrı merkezini arayıp ihbarda bulunduğunu, olayla ilgisinin olmadığını" söylediği öğrenildi.

Bağevi sahibi Ali Erensoy’un emniyetteki işlemleri devam ediyor.

konyada-daha-once-14-yasindaki-kizi-vuran-kadin-evde-olu-bulundu.jpg

KILIK DEĞİŞTİRİP 14 YAŞINDAKİ KIZI VURMUŞTU

6 Kasım 2021 tarihinde Konya’nın merkez Selçuklu ilçesi Ferhuniye Mahallesi’nde yaşanan olayda, iddiaya göre; M.E. (14), annesi R.H.'nin çalıştığı tostçuda bir kadın tarafından tabancayla bacağından vuruldu. Saldırgan polislere de ateş açtı, bu sırada yoldan geçen M.Ö. (72) kurşunun ayağına isabet etmesi sonucu yaralandı.

CAMİ TUVALETİNDE KILIK DEĞİŞTİRDİ

Polis, saldırıyı gerçekleştiren kişinin Nalçacı Caddesi’nde kendini bekleyen sahte plakalı araçla uzaklaştığını belirledi. Bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, kadının olaydan önce de yakında bir caminin tuvaletine girerek kıyafetlerini değiştirip tanınmamak için yüzünü kapatarak siyah başörtüsü ve uzun pardösü giydiğini saptadı. Şüphelinin, 15 suçtan kaydı bulunan Ayşenur Böcü (24) olduğu tespit edildi.

konyada-daha-once-14-yasindaki-kizi-vuran-kadin-evde-olu-bulundu-001.jpg

KENDİ KIZINI VURDURTMUŞ

Polis ekipleri, yaralanan M.E. ve annesi R.H.’nin ifadesine başvurdu. M.E.'nin annesi R.H, Ali Erensoy'un kendisi ve kızını sürekli ölümle tehdit ettiğini, daha önce de kızını kaçırdığını öne sürdü. Soruşturmayı sürdüren polis, Erensoy'un, Ayşenur Böcü ile arkadaş olduğunu saptadı. Ekipler, Erensoy'un, Meram ilçesi Karahüyük Mahallesi'ndeki evine operasyon düzenledi. Operasyonda 36 suçtan kaydı olan Ali Erensoy ile evin depo bölümünde eşyaların arasına saklanan Ayşenur Böcü gözaltına alındı. Polisin geldiğini görünce evden çıkıp araziye kaçan Hüseyin Çekiç de kısa sürede yakalandı. 16 suçtan kaydı ve 'özel belgede sahtecilik suçundan' hakkında yakalama kararı olduğu belirlenen Çekiç'in yapılan üst aramasında Ayşenur Böcü’nün saldırının ardından kendisini bekleyip kaçtığı aracın anahtarı ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede mahkemeye çıkarılan şüphelilerden olaya azmettirdiği öne sürülen Ali Erensoy ile Ayşenur Böcü’ye yardım ettiği iddia edilen Hüseyin Çekiç tutuklandı, Ayşenur Böcü ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Tetiği çeken Ayşenur Böcü ifadesinde, kanser olan 6 yaşındaki çocuğuna hastanede kemoterapi aldırdığını anlatarak, "Yanıma Ali Erensoy’un arkadaşı Hüseyin Çekiç geldi. Bana 'Seninle işimiz var, birine sıkacaksın' dedi. Ben de 'Kime neden sıkacakmışım, yapmam' dedim. 'Çocuğunun hayatını düşünüyorsan yapacaksın' dedi. Çocuğum için kabul etmek zorunda kaldım" dedi.

"ELİM TİTREYE TİTREYE TETİĞE BASTIM"

Ayşenur Böcü, ifadesinin devamında, “Hüseyin bana bir silah verdi. Beni araçla cadde üzerinde indirdi. Tanınmamak için camiye giderek üzerimi değiştirdim ve çarşaf giydim. Sonra kafeye gittim. Kızı vurmayı hiç istemedim. Elim titreye titreye tetiğe bastım. Sonra hemen kafeden kaçtım. Kaçarken polisler beni yakalamaya çalıştı. Onlara yönelik ateş etmedim. Ateş edip etmediğimi de hatırlamıyorum. Sonra olay yerinden geldiğimiz arabayla kaçtık. Yaşananlar nedeniyle pişmanım.” dedi.

TOPRAĞA VERİLDİ

Hayatını kaybeden Ayşenur Böcü'nün cenazesinin, sabah saatlerinde Konya'nın Karatay ilçesine bağlı İsmil Mahallesinde toprağa verildiği öğrenildi.

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.