Altın 5775.557
BIST 10945.21
Dolar 42.5207
Euro 49.6147
Sterlin 56.7998

Konya’da dev konut hamlesi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Aşağıpınarbaşı’nda yaklaşık 10 bin konutluk proje yürüttüklerini belirterek, “Bölge tamamlandığında 50–60 bin kişinin yaşayacağı, banliyö hattı ile entegre yeni bir yaşam alanı kazanacağız” dedi.

Konya’da dev konut hamlesi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehirde yürütülen büyük ölçekli konut projelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Altay, Ardıçlı bölgesinde yeni TOKİ konutlarının yapımı için çalışmaların sürdüğünü, Aşağıpınarbaşı’nda ise dev bir konut hamlesinin devam ettiğini söyledi.

Arsa teminini belediye olarak sağladıklarını belirten Altay, “Kooperatifler ve müteahhitler ile yürütülen proje, banliyö hattımızın uğradığı bir bölgede yer alıyor. Böylece dünyada literatüre geçmiş bir banliyö yaşam alanını Konya’mız Aşağıpınarbaşı’nda hayata geçirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

konyada-dev-konut-hamlesi-001.jpg

Yaklaşık 10 bin konutun inşa edileceği bölgede 50–60 bin kişinin yaşayacağını vurgulayan Altay, “O bölgede yeni çalışmalar da yürütüyoruz. Büyükşehir Belediyemize ait arsalar var. Konya için yeni bir açılım oluşturmuş olacak” dedi.

konyada-dev-konut-hamlesi.jpg

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile yapılan planlamalar hakkında da bilgi veren Altay, “Hem merkezde hem ilçelerimizde, yeni dönemde açıklanan 500 bin konutun Konya bölümünün yapımıyla ilgili planlamayı yapıyoruz. Böylece konuta erişimi kolaylaştıracak, kira fiyatlarını dengeleyecek bir süreci hep birlikte yaşayacağız” şeklinde konuştu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum