Konya’da Diyanet personelin taleplerini dinledi
Diyanet İşleri Başkanlığının 2026 Saha Buluşmaları programı Konya’da düzenlendi. Buluşmada teşkilatın hizmet süreçleri ele alınırken personelin sorunları, beklentileri ve çözüm önerileri dinlendi.
Diyanet İşleri Başkanlığının merkez ve taşra teşkilatları arasındaki koordinasyonu güçlendirmek amacıyla hayata geçirdiği 2026 Saha Buluşmaları programının Konya ayağı gerçekleştirildi. GSB Karatay Gençlik Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, din hizmetlerinin daha etkin yürütülmesine yönelik değerlendirmeler yapıldı.
Programın açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından kürsüye çıkan Konya İl Müftüsü Celal Büyük, saha buluşmalarının gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek organizasyonda emeği bulunanlara teşekkür etti.

DİYANET TEŞKİLATININ YAPISI ANLATILDI
Toplantıda Mühtedi Çalışmaları ve Yurtdışı Sosyal İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Doç. Dr. Sevde Düzgüner, Diyanet İşleri Başkanlığının teşkilat yapısı hakkında katılımcılara bilgi verdi. Sunumda kurumun idari yapılanması ve hizmet organizasyonuna ilişkin konular ele alındı.

PERSONELİN SORUN VE ÖNERİLERİ DİNLENDİ
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fatih Mehmet Karaca da programda yaptığı konuşmada saha buluşmalarının kurumsal iletişim ve hizmetlerin geliştirilmesi bakımından taşıdığı öneme dikkat çekti.

Karaca, bu toplantıların çalışanların ihtiyaçlarını doğrudan sahada görme ve değerlendirme fırsatı sunduğunu belirterek personelin beklentilerinin tespit edilmesinin hizmet verimliliğine katkı sağlayacağını ifade etti.

Programın son bölümünde ise çalışanların görev sırasında karşılaştıkları sorunlar gündeme taşındı. Personelin talep ve çözüm önerilerinin dinlendiği görüşmelerde, sahadaki uygulamalara ilişkin değerlendirmeler de alındı. Böylece Konya'daki buluşmada teşkilatın hizmet süreçlerinin geliştirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.