Konya'da 'Doğa Polisi'nden iş yerine operasyon: 2 maymun bulundu

Konya'da Doğa Polisi, KOM ekipleriyle ortaklaşa bir operasyona imza attı. Bir iş yerine gerçekleştirilen operasyonda beslenmesi yasak hayvanlar kapsamında olan 2 maymun bulundu. Hayvanlara el koyan polis, iş yeri sahibi hakkında işlem başlattı.

Konya'da 'Doğa Polisi'nden iş yerine operasyon: 2 maymun bulundu

İçişleri Bakanlığı tarafından çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçların önlenmesi amacıyla başlatılan uygulama kapsamında Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri, çalışmalarını bütün hızıyla sürdürüyor.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne (KOM) gelen ihbarı değerlendiren Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri ortaklaşa bir operasyon gerçekleştirdi. 

İŞ YERİNDEN 2 MAYMUN ÇIKTI

Kentteki bir iş yerine düzenlenen baskında beslenmesi yasak hayvanlardan olan CITES (Nesli Tehlike Altındaki Türlerin Ticaretine İlişkin Sözleşme) kapsamındaki 2 maymun bulundu. Hayvanlara el koyan ekipler, iş yerinde maymunları beslediği tespit edilen 1 şüpheli hakkında adli işlem başlattı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.