Konya’da driftçilere ceza yağdı

Konya’da trafikte drift atıp hem kendilerinin hem de çevresindekilerinin hayatını tehlikeye atan 3 sürücü, EDS kameralarından tespit edildi. Polis ekiplerince sürücülere toplam 27 bin 375 TL ceza yazıldı, 60 gün de trafiğe çıkmaları yasaklandı.

Konya’da driftçilere ceza yağdı

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, “Huzurlu ve Güvenli Trafik” ilkesi doğrultusunda vatandaşların canını hiçe sayarak drift yapanların görüntülerinin Haber Dairesi ve sosyal medya hesaplarında yayınlanması üzerine harekete geçti.

Ayrıca bir sürücünün de drift yapıp Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin dur ihtarına uymayarak kaçması üzerine trafik ekipleri 3 aracı yakalamak için çalışma başlattı.

EDS KAMERALARINDAN TESPİT EDİLDİ

Sürücülerin drift yaptığı güzergahtaki EDS kameralarını izleyen ekipler, araçların plakalarını belirledi, sürücülerin E.C, F.G. ve M.G. olduğunu tespit etti.

TOPLAM 27 BİN 375 TL CEZA YAZILDI

Drift yapan 3 sürücüye Karayolları Trafik Kanunu'nun 67/1D (herhangi bir zorunluluk olmaksızın karayollarında dönüş kuralları dışında bilerek ve isteyerek aracın el freninin çekilmesi suretiyle veya başka yöntemlerle aracın ani olarak yönünün değiştirilmesi veya kendi etrafında döndürülmesi -DRIFT-) maddesinden 9 bin 125’er TL olmak üzere toplamda 27 bir 375 TL idari para cezası uygulandı.

2 AY TRAFİĞE ÇIKAMAYACAKLAR

Ehliyetine 2 ay süreyle el konularak araçları 60 gün trafikten men edilen 3 kişi hakkında, "Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma" suçlamasından da adli işlem başlatıldı.

İşte o araçların drift anı ve son görüntüleri:

 

 

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.