Konya’da eczanelere yeni normal düzenlemesi

Konya Eczacı Odası Başkanı Adem Açıkgöz, yeni kontrollü normalleşme kararları doğrultusunda Konya kent merkezindeki eczanelerde düzenlemeye gittikleri açıkladı. (Konya'da cumartesi sokağa çıkma yasağı var mı?)

Konya’da eczanelere yeni normal düzenlemesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarıyla beklenen yeni kontrollü normalleşme bugün itibariyle başladı.

KONYA’DA CUMARTESİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Konya’da hafta içi günlerde 21.00 - 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmaya devam edecek. Hafta sonlarında; Cuma 21.00 - Cumartesi 05.00 saatleri arasıyla Cumartesi 21.00’den başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00’de bitecek şekilde sokak kısıtlaması uygulanacak, Cumartesi günleri 05.00-21.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması olmayacak.

ECZANELER DE YENİ DÜZENLEMEYE GİTTİ

Cumartesi günü sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılmasıyla eczaneler de yeni düzenleme gitti. Konya Eczacı Odası Başkanı Adem Açıkgöz, Haber Dairesi’ne yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“Yasaklı dönemde Cumartesi ve Pazar günleri eczanelerimiz nöbet sistemine göre çalışıyordu. Aldığımız yeni kararla artık eczanelerimiz hafta içinde olduğu gibi Cumartesi günleri de 08.30 - 18.00 saatleri arasında açık olacak. Yeni aldığımız kararla Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri saat 08.30 ila 18.00 arasında eczanelerimiz çalışmaya devam edecek. Pazar günleri eskisi gibi nöbet sistemiyle hizmete devam edilecek. Bu kararımız sadece merkez ve merkez ilçeler için geçerli. Diğer ilçelerde ise eczacı birlikleri kendi ilçelerine göre düzenleme yetkisine sahipler.”

adem-acikgoz.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.