Konya’da ekmeğe zam gelecek mi? Başkan Honça açıkladı

Konya’da ekmeğe zam gelecek mi? Yeni fiyat nasıl belirlenecek? Vatandaşlar son günlerde bu sorunun cevabını arıyor. Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça, girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle bu doğrultuda çalışma yapıldığını söyledi.

Konya’da ekmeğe zam gelecek mi? Başkan Honça açıkladı

“Konya’da ekmeğe zam geldi mi?”, “Konya’da etli ekmeğin fiyatı arttı mı?” “Ekmek zammı olacak mı?” sorularının cevabı, son günlerde vatandaşlar tarafından sıkça soruluyor.

Cevabı, Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça, Haber Dairesi muhabirine verdi.

Bugün itibariyle başta ekmek olmak üzere unlu mamullerde bir fiyat artışının söz konusu olmadığını belirten Honça, ancak son ekonomik dalgalanmalar ışığında girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle bir fiyat ayarlamasının gündemlerinde olduğunu söyledi.

Honça, önümüzdeki günlerde ekmekte yüzde 30 ila 40 arasında bir fiyat ayarlaması yapılmasının öngörüldüğünü ifade etti.

Başta un olmak üzere yakıt, enerji ve nakliye gibi girdilerindeki artışa dikkat çeken Konya Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça, ayarlama yapılmaması durumunda kalitenin düşeceğini, bunun da israfa neden olacağını ifade etti.

vedat-honca.jpg

KONYA’DA EKMEK FİYATI (2021 – 2022)

Konya’da ekmeğe son olarak 5 Ekim 2021 tarihinde zam yapılmış, 200 gram ekmeğin fiyatı 1 lira 40 kuruştan 1 lira 75 kuruşa yükseltilmişti. Beklendiği gibi yüzde 30 - 40 arasında bir artış yapılması durumunda Konya’da ekmek fiyatı 2 lira 25 kuruş – 2 lira 50 kuruş arasında olacak.

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.