Konya’da eski dünürünü öldüren Orhan Çalık’a rekor ceza

Konya Cihanbeyli Karabağ Mahallesinde eski dünürü Gökhan Aydoğan’ı öldürüp 11 kişiyi yaralayan Orhan Çalık, son kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme, Çalık için indirim uygulamadı ve rekor bir ceza verdi.

Konya’da eski dünürünü öldüren Orhan Çalık’a rekor ceza

Konya'nın Cihanbeyli İlçesi Karabağ Mahallesinde 12 Haziran 2021 tarihinde yaşanan olayda, Orhan Çalık’ın bir markete düzenlediği silahlı saldırıda market sahibi Gökhan Aydoğan (36) olay yerinde hayatını kaybetmişti.

MARKET ÖNÜNDEKİLERE RASTGELE ATEŞ AÇTI

Daha sonra dışarıya çıkıp market önünde toplananlara rastgele ateş açan Orhan Çalık, 11 kişiyi yaralamıştı.

“TAM OLMASA DA YAPTIM” PAYLAŞIMI

Orhan Çalık’ın olaydan sonra yaptığı paylaşımlardan bazıları dikkat çekmiş, zanlının “Arkadaşlar yapmam gereken bir iş vardı tam olmasa da yaptım, hakkınızı helal edin.” yazdığı görülmüştü.

CEZASI BELLİ OLDU

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davadan karar çıktı. Orhan Çalık, son savunmasında, “Beni çok tahrik ettiler. Ağır tahrik altında suçu işledim” dedi. Mahkeme heyeti olayın güvenlik kamera görüntülerini de göz önüne alarak sanığın cezasında hiçbir indirim uygulamadı.

konyada-eski-dunurunu-olduren-orhan-calika-rekor-ceza.jpeg

Orhan Çalık, Gökhan Aydoğan'a yönelik 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis, 11 kişiye yönelik 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 108 yıl ve 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan da 1 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.