Konya’da evlerinde öldürülen çiftin katili hala bulunamadı

Konya’da yaklaşık 2 buçuk yıl önce Metin ve Nejla Büyükşen çiftinin öldürülmesi olayının üzerindeki sır perdesi hala aralanamadı. "Ailemin katili dışarıda rahatça dolaşıyor." diyen çiftin doktor oğlu, dosya için uzman ekip görevlendirilmesini istiyor.

Konya’da evlerinde öldürülen çiftin katili hala bulunamadı

Konya’nın merkez Karatay ilçesine bağlı İsmil Mahallesinde yaşayan 3 çocuk babası Metin Büyükşen (55), eşi Nejla Büyükşen'in (54) kolon kanseri olduğu ortaya çıkınca tedavisiyle ilgilenmek amacıyla 2016 yılında Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünden emekli oldu. Hayatını eşinin tedavisi ve mahallelerinde yaşayan yetimlere yardım işlerine adayan Metin Büyükşen, İstanbul'da hekim olan 3 çocuğundan oğlu Osman ile birlikte eşinin tedavi sürecini takip etti.

konyada-evlerinde-oldurulen-ciftin-katili-hala-bulunamadi.jpg

KANSERİ YENMİŞTİ

İki kez ameliyat olan ve kemoterapiyle tedavi gören 3 çocuk annesi Nejla Büyükşen, kanseri yendikten sonra eşiyle birlikte memleketine döndü. 3 Eylül 2018 günü yatsı namazının ardından camiden müstakil evine dönen Metin Büyükşen, eşi ve o dönem Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinde öğrenim gören kızı Fatma Büşra (24) ile çay içerken aniden oturma odasına kar maskeli, elleri eldivenli bir kişi girdi. Hiç konuşmayan saldırgan, Metin Büyükşen ve Nejla Büyükşen'i ateş ederek öldürdü. Ateş etmeye çalışan katilin tüfeği tutukluluk yapınca Büşra önündeki boş çaydanlığı katil zanlısına fırlattı. Katil, odadan çıkıp tüfeğine fişek doldurmaya çalışırken Büşra, ağabeyi Uğur ve eşinin kaldığı odadaki tüfeği almaya yöneldi. Bu sırada Büşra'nın peşinden giden zanlı, kendisini görünce pencereden kaçmaya çalışan kızı yatağa atarak tüfeğin dipçiğiyle boynuna vurmaya başladı. Büşra Büyükşen anne ve babasının katilinden ölü taklidi yaparak kurtuldu.

konyada-evlerinde-oldurulen-ciftin-katili-hala-bulunamadi-001.jpg

"KATİLLER DIŞARIDA RAHATÇA DOLAŞIYOR"

Metin ve Nejla Büyükşen çiftinin Şırnak'ta Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan oğulları Osman Büyükşen (33), anne ve bababının dosyasını tek başına takip ediyor. Şırnak ve Konya arasında mekik dokuyan Büyekşen, katil veya katillerin bulunması için sonuna kadar mücadele edeceğini söylüyor. Anne ve babasının katilinin 2,5 yıldır dışarıda elini kolunu sallayarak gezdiğini ifade eden Büyükşen, "Anne ve babamı kaybedeli 2,5 yıl oldu. Bu acıyı kelimelerle anlatmam mümkün değil. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Kimse başına gelmeden anlayamaz. İçimizdeki yangını dışarıdaki birisi anlayamaz. Katil ya da katiller dışarıda elini kolunu sallayarak geziyor. Bu benim çok ağrıma gidiyor" dedi.

konyada-evlerinde-oldurulen-ciftin-katili-hala-bulunamadi-003.jpg

"MASUM İKİ CANI KATLETTİLER"

Anne ve babasının masum olduğunu ve canice katledildiğini ifade eden Osman Büyükşen, "Annem babam haksız yere öldürüldü. Hiçbir şey yokken katledildi. Benim annem babam o kadar masum ki, birisi de çıkıp arkalarından kötü bir şey konuşmadı. Kimseyle bir husumetleri olmayan kendi hallerinde insanlardı. İnsanlara iyilikten başka bir şeyleri olmamıştır. Benim annem ve babam bu ülke için önemsiz iki insan değillerdi.” diye konuştu.

konyada-evlerinde-oldurulen-ciftin-katili-hala-bulunamadi-002.jpg

"DOSYAYA UZMAN EKİP GÖREVLENDİRİLSİN"

Anne ve babasının dosyasını sürekli olarak takip ettiğini belirten Büyükşen, "Ben Şırnak'ta görev yapıyorum ama sürekli olarak dosyayı takip ediyorum. Katil veya katillerin bulunması için mücadele ediyorum. Bu mücadelemi de sonuna kadar sürdüreceğim. Anne ve babam aklımdan çıkmıyor. Çalışırken bile hep aklımda onlar var. Bu olay benim vicdanımı yaralarken, katiller bundan hiç mi rahatsız olmuyor? Şu ana kadar dosyada pek ilerleme olmadı. Daha önce 3 kişi gözaltına alınıp, bırakılmıştı. Jandarma soruşturmasını sürdürüyor. Ben bu dosyanın üzerinde durulmasını istiyorum. Jandarmanın personel, teknik ve bilgi açısından yeterli olmadığını düşünüyorum. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde uzman bir ekip kurulmasını ve alanında uzman kişilerin bu dosya ile ilgilenmesini istiyorum. Cumhurbaşkanımıza, İçişleri ve Adalet Bakanlığımıza sesleniyorum. Bu konuda bize yardımcı olsunlar. Ne olur masum anne ve babamın katilleri bulunsun. O katil ve katiller dışarıda insan içerisinde dolaşmasın.” dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum