Konya’da FETÖ’den el konulan bina artık müftülüğe hizmet verecek

Konya’nın Akşehir ilçesinde 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ ile mücadele kapsamında el konulan bina, İlçe Müftülüğünün yeni hizmet binası oldu. Eski müftülük binası ise depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılacak.

Konya’da FETÖ’den el konulan bina artık müftülüğe hizmet verecek

Konya’nın Akşehir ilçesinde vatandaşlara ve din görevlilerine daha kapsamlı hizmet sunulması amacıyla İlçe Müftülüğü yeni binasına taşındı.

Seyran Mahallesi Cezaevi Sokak'ta bulunan ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ ile mücadele kapsamında el konulan bina, bundan sonra müftülük hizmetleri için kullanılacak.

200 KİŞİLİK KONFERANS SALONU DA VAR

Modern ve donanımlı olarak hizmet verecek yeni binada 200 kişilik konferans salonu, kütüphane, nikâh salonu, eğitim sınıfı, toplantı salonu ve fetva bürosu bulunuyor.

Binada ayrıca 2 mescit, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ile personelin çalışmalarını yürüteceği hizmet odaları yer alıyor.

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ile Fetva Bürosunda vatandaşların dini konulardaki bilgi ve danışmanlık ihtiyaçlarına yönelik hizmet verilecek.

ESKİ MÜFTÜLÜK BİNASI YIKILACAK

Akşehir İlçe Müftülüğünün daha önce kullandığı hizmet binasının ise depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılması planlanıyor.

Eski binanın bulunduğu alana Gazi Mahallesi ve çevresinde yaşayan vatandaşlara hizmet verecek 4-6 yaş Kur’an kursu yapılmasının planlandığı öğrenildi.

Akşehir İlçe Müftülüğü, yeni hizmet binasında dini rehberlik, eğitim ve danışmanlık faaliyetlerini sürdürecek.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.