Konya’da film gibi gece! Yardım istediği aracı gasp etti, kovalamacayla yakalandı
Konya’da yardım ister gibi bir aracı durdurup sürücüyü tehdit ederek otomobili gasp eden şüpheli, polis kovalamacasının ardından yakalandı. Kaçış sırasında ekip aracına da çarpan şüpheliye 9 ihlalden 454 bin 931 TL ceza kesildi.
Konya’da gece saatlerinde bir aracı tehdit yoluyla ele geçirerek kaçan şüpheli, polis ekiplerinin takibi sonucu yakalandı.
Olay, 8 Mart 2026 günü saat 03.45 sıralarında Karatay ilçesi Mengene Mahallesi Mengene Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yardım ister gibi bir aracı durduran şüpheli, yanında bulunan bir kutuyu göstererek içinde silah olduğunu söyledi. Sürücüyü bu şekilde tehdit eden şüpheli, aracı alarak olay yerinden kaçtı.
KAÇARKEN EKİP OTOSUNA ÇARPTI
İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, kısa süre içerisinde aracı tespit ederek takibe aldı. Ekiplerin “dur” ihtarına uymayan şüpheli kaçmaya devam ederken yaşanan kovalamaca sırasında bir polis ekip otosuna çarparak maddi hasara neden oldu.

Şüpheli, kovalamacanın ardından Selçuklu ilçesinde polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Şahıs hakkında “yağma” ve “trafik güvenliğini tehlikeye sokma” suçlarından adli işlem başlatıldı.
9 İHLALDEN 454 BİN LİRA CEZA KESİLDİ
Öte yandan trafik ekipleri tarafından yapılan incelemede şüpheliye 9 ayrı trafik ihlalinden toplam 454 bin 931 TL idari para cezası uygulandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.