Konya’da gazilere vefa

Konya’nın Karapınar ve Kulu ilçelerinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Törene şehit aileleri ve ilçe protokolünün katılım gösterdi

Konya’da gazilere vefa

Türkiye’nin birçok yerinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Gaziler Günü kapsamında yapılan etkinliklerden biri de Konya’nın Karapınar ilçesinde gerçekleştirildi.

Gaziler Günü çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen tören programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla devam etti.

Üsteğmen Fatih Demirli, burada yaptığı konuşmada, şehit ve gazileri her zaman minnetle anacaklarını söyledi.

konyada-gazilere-vefa.jpeg

Üsteğmen Demirli, “Milletimiz için toprağa düşmüş, vatanı için kanını akıtmış, hayatının baharında Vatan demiş, Bayrak demiş, elini, kolunu, bacağını ülkesine ve milletine helal etmiş kahramanlarımıza vefa günüdür.

konyada-gazilere-vefa-001.jpeg

Bugün barış, huzur içerisinde, bayrağımızın gölgesinde yaşayabiliyorsak, ekmeğini yiyip suyunu içebiliyor ve havasını soluyabiliyorsak kahraman gazilerimize çok şey borçluyuz” diye konuştu.

konyada-gazilere-vefa-002.jpeg

Program sonunda gaziler tebrikleri kabul etti.

Törene İlçe Kaymakamı Şenol Öztürk, Garnizon Komutanı Albay Serdar Tavlayan, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, ilçe protokolü, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

konyada-gazilere-vefa-003.jpeg

KULU’DA GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

Konya’nın Kulu ilçesine Gaziler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Gaziler Günü programı Kaymakam Ömer Faruk Canpolat ve Belediye Başkan Vekili Adem Sarı'nın Atatürk anıtına çelenk koymasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Program daha sonra Kulu Belediyesi Konferans Salonunda devam etti. Buradaki programda da Kur’an-ı Kerim tilaveti, konuşmalar, şiirler okunması ve gösterilerin ardından sinevizyon eşliğinde öğrenciler tarafından 15 Temmuz’da yaşananlar canlandırıldı.

konyada-gazilere-vefa.jpg

Programa Kaymakam Ömer Faruk Canpolat, Belediye Başkan Vekili Adem Sarı, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Osman Hasdemir, Emniyet Müdür Vekili Komiser Şakir Taşatan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çağlayan, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

konyada-gazilere-vefa-001.jpg

konyada-gazilere-vefa-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.