Konya’da geleceğin düşünen nesilleri kitaplarla yetişiyor

Konya’da Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Programı kapsamında, öğrenciler panellerde eserleri yorumlarken, öğretmenler ve üniversite grupları yeni dönem çalışmalarını planladı. Amaç, okuyan, düşünen ve sorgulayan nesiller yetiştirmek.

Konya’da geleceğin düşünen nesilleri kitaplarla yetişiyor

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Programı, 2026-2027 eğitim öğretim yılında da Konya genelinde çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

ÖĞRENCİLER OKUDUKLARI ESERLERİ YORUMLADI

Bu kapsamda, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Karatay Prof. Dr. Ömer Dinçer Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Meram Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrenciler tarafından düzenlenen panel programları gerçekleştirildi.

Panellerde öğrenciler, okudukları eserler üzerine hazırladıkları sunumlarla yazarların düşünce dünyalarını, edebî kişiliklerini ve eserlerini farklı yönleriyle değerlendirdi. Böylece öğrenciler, edindikleri bilgileri paylaşma, fikirlerini ifade etme ve farklı bakış açılarını değerlendirme fırsatı buldu.

konyada-gelecegin-dusunen-nesilleri-kitaplarla-yetisiyor

YENİ DÖNEMİN YOL HARİTASI BELİRLENDİ

Konya Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi, Karatay Mevlana Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Karatay TOKİ Anadolu Lisesinde ise Anadolu Mektebi çalışmalarının değerlendirilmesi ve yeni dönem faaliyetlerinin planlanması amacıyla toplantılar gerçekleştirildi.

Toplantılarda uygulama süreçlerinin geliştirilmesi ve çalışmaların daha verimli yürütülmesine yönelik konular ele alındı.

Ayrıca üniversite gruplarıyla gerçekleştirilen planlama ve istişare toplantısında, yeni dönemde yürütülecek çalışmalar ve iş birliği imkânları üzerinde duruldu.

konyada-gelecegin-dusunen-nesilleri-kitaplarla-yetisiyor

ÖĞRETMENLERE YÖNELİK EĞİTİM SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Program çerçevesinde, Konya’da Anadolu Mektebi çalışmalarını yürüten öğretmenlere yönelik eğitim semineri de düzenlendi. Seminerde programın eğitim yaklaşımı, yazar okumalarının yürütülmesi, panel hazırlıkları ve uygulama esasları üzerinde duruldu. Öğretmenler, bilgi ve deneyimlerini paylaşarak yeni döneme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

konyada-gelecegin-dusunen-nesilleri-kitaplarla-yetisiyor

AMAÇ, OKUYAN VE DÜŞÜNEN NESİLLER YETİŞTİRMEK

Öğrencilerin nitelikli eserlerle buluşmasını ve millî ve kültürel değerleri tanımasını amaçlayan Anadolu Mektebi, gençlerin okuduklarını sorgulayan, yorumlayan ve düşüncelerini etkili biçimde ifade edebilen bireyler olarak yetişmesine katkı sunmayı hedefliyor.

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Programı kapsamındaki etkinlik ve çalışmaların, 2026-2027 eğitim öğretim yılında da Konya genelinde sürdürülmesi planlanıyor.

konyada-gelecegin-dusunen-nesilleri-kitaplarla-yetisiyor

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.