Konya’da geleceğin veterinerlerine uygulamalı eğitim

Konya’nın Karapınar ilçesinde eğitim gören Laborant ve Veteriner Sağlık Programı 2. sınıf öğrencileri, derslerde öğrendiklerini büyükbaş hayvan çiftliklerinde yaptıkları uygulama ile pekiştiriyor.

Konya’da geleceğin veterinerlerine uygulamalı eğitim

Konya’nın Karapınar ilçesinde büyükbaş hayvan çiftlik sahipleri öğrencilerin uygulama yapmaları için kapılarını açtı.

Konya Selçuk Üniversitesi Karapınar Aydoğanlar MYO Laborant ve Veteriner Sağlık Programı 2. sınıf öğrencileri, derslerde öğrendiklerini çiftliklerde yaptıkları uygulama ile pekiştiriyor.

Öğrenciler, okulda almış oldukları teorik eğitimin yanı sıra bölgedeki büyükbaş çiftliklerinin de katkısıyla pratik olarak tecrübe kazanıyor.

Selçuk Üniversitesi Karapınar Aydoğanlar MY müdürü Öğretim görevlisi Naim Çağlar Diri, Laborant ve Veteriner Sağlık Bölüm Başkanı Dr. Öğretim görevlisi Onur Erzurum'un uygulamalı dersleri kapsamında öğrencilerin; rektal muayene, suni tohumlama, kan alma, enjeksiyon uygulamaları, serum hazırlanması ve uygulanması, hayvan sağlığı ve beslenmesi, gibi konularda deneyim kazanıyor.

Öğrencilerden Selanur Atapek ve Sıla Karateke, çiftliklerde yaptıkları uygulamaların çok faydalı geçtiğini belirterek, “Derslerde anlatılanları uyguladığımız zaman daha kalıcı oluyor. Hem pratik bilgiler ediniyoruz hem de işi öğrenmiş oluyoruz. Kendimize güvenimiz geliyor ve özgüven kazanıyoruz.” dedi.

konyada-gelecegin-veterinerlerine-uygulamali-egitim.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.