Konya’da gören telefona sarıldı! Çarşamba Çayı’nın sürpriz misafiri böyle görüntülendi
Konya’nın Bozkır ilçesinde doğal güzellikleriyle öne çıkan Çarşamba Çayı, bu kez yaban hayatından gelen sürpriz bir misafirle gündeme geldi. İlçe merkezinden geçen çayda bir grup su samuru, vatandaşlar tarafından görüntülendi.
Konya’nın Bozkır ilçe merkezinden geçen Çarşamba Çayı, çevresindeki doğal yaşam alanlarıyla çok sayıda canlı türüne ev sahipliği yapıyor. Çayın içerisinde akşam saatlerinde hareketlilik fark eden vatandaşlar, suyun üzerinde ilerleyen su samurlarını görünce cep telefonlarına sarıldı.
ÇAYIN İÇERİSİNDE BİR SÜRE İLERLEDİLER
Su samurlarından biri, çayın suları içerisinde ilerlerken vatandaşların dikkatini çekti. Doğal yaşam alanlarında oldukça hareketli olan su samuru, bir süre suyun içerisinde yüzerek gözden kayboldu.
GEÇEN YIL DA ULU ÇAY’DA SU SAMURU GÖRÜLMÜŞTÜ
Öte yandan Bozkır’da su samuru ilk kez bu görüntülerle gündeme gelmiyor. Geçen yıl aynı dönemlerde ilçeden geçen Ulu Çay’da da su samuru görüntülenmişti.
Böylece Bozkır’da farklı su kaynaklarında peş peşe su samuru görülmesi, ilçenin sucul ekosistemindeki doğal yaşam çeşitliliğini bir kez daha gözler önüne serdi.
Kaynak:İHA



Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.