Konya’da görevli 63 asker bu suçlamayla ağır cezada yargılanacak

Konya 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığında Kovid-19 testi pozitif çıkan askerlerin kaldığı bloktaki kapıların açılıp, diğer tarafa geçtikleri yönündeki söylentiler üzerine yürüyüşe geçtiği iddia edilen 63 sözleşmeli er hakkında soruşturma izni verildi.

Konya’da görevli 63 asker bu suçlamayla ağır cezada yargılanacak

Sabah’ta yer alan haberdeki iddiaya göre; Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığında görevli bir grup asker, 2020 yılının Kasım ayında pandemi döneminde, üstlerinin uyarılarına rağmen askeri içerisinde yürüyüş yaptı.

Tüm uyarılara rağmen yürüyüşe devam eden ve diğer birliklerdeki askerleri de bu yürüyüşe davet eden grup, bir subayın uyarısı üzerine yürüyüşlerini sonlandırdı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Hukuk Hizmetleri Başkanlığı askerler hakkında soruşturma başlattı. Yapılan inceleme sonucu Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından askerler hakkında soruşturma izni verildi.

“NİZAMİYEYE GİDİYORUZ” DİYEREK YÜRÜYÜŞ YAPMIŞLAR

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet savcısı tarafından 'Askeri isyan' ve 'Askeri isyana önayak olmak' suçlarından hazırlanan iddianamede şu ifadelere yer verildi:

"Pandemi nedeni ile askerlerin kaldığı ve o dönemde temaslı/pozitif askerlerin bulunduğu koridorlar arasında her zaman kapalı olan kapının açılması ve hizmet bölüğü koğuşları tarafına hasta askerlerin getirildiğine dair askerler arasından çıkan bir konuşmanın neticesinde askerlerin kendi arasında tartışmalara yol açtığı, şüphelilerin önce Ulaştırma Taburu Koğuşları önünde toplanıp gürültü, patırtı ile diğer askerleri çağırdıkları, 'Nizamiyeye gidiyoruz', 'Birlikte çıkıyoruz' diyerek askeriye içerisinde toplu halde yürüyüşe başladıkları, bu sırada görevli astsubayın 'Durun gitmeyin, bu askeriyede yapılmaz' şeklinde uyarılar yaptıkları, yürüyüşe devam eden şüphelilerin Güvenlik Tabur Komutanlığı önüne gelerek burada kalan askerleri de kendilerine katılmaları için çağırdıkları, burada yapılan uyarılara rağmen şüphelilerin eylemlerine son vermeyerek yürüyüşe devam ettikleri, teğmenin uyarısına sonucu şüphelilerin yürüyüşlerini sonlandırdıkları belirtildi."

konyada-gorevli-63-asker-bu-suclamayla-agir-cezada-yargilanacak.jpeg

Soruşturmada 15 asker hakkında Askeri Ceza Kanununa göre 'Askeri isyana ön ayak olmak' suçundan 'Fesat ve isyan suçlarının cezalarının indirilmesi' maddesi gereğince 1 sene hapis cezası, diğer 48 sanık hakkında ise 'Askeri isyan' suçundan 'Fesat ve isyan suçlarının cezalarının indirilmesi' maddesi gereğince 6 ay hapis cezası talep edildi.

konyada-gorevli-63-asker-bu-suclamayla-agir-cezada-yargilanacak.jpg

AĞIR CEZADA YARGILANACAKLAR

İddianame Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi. Dosyayı inceleyen mahkeme yetkisizlik kararı vererek iddianameyi Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. 63 sanık Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.