Konya’da hacı adaylarına hac ve umre menasiki konuları anlatıldı

Konya’da 2024 Yılında hac ibadeti için kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına yönelik Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonu’nda Hac İbadeti Eğitim Semineri gerçekleştirildi.

Konya’da hacı adaylarına hac ve umre menasiki konuları anlatıldı

Konya İl Müftülüğü organizesinde Hac İbadeti Eğitim Semineri düzenlendi.

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın seminere katılan hacı adaylarına selamlama konuşması ile başladı. Başkan Altay, bu seminerin mübarek bir yolculuğun başlangıcı olduğunu ve hac ibadetinin İslam'ın beş şartından biri ve en kutsal ibadetlerden biri olarak kabul edildiğini söyledi ve ibadetlerinde hacı adaylarına kolaylıklar diledi.

konyada-haci-adaylarina-hac-ve-umre-menasiki-konulari-anlatildi.jpg

İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge’nin açılış konuşmasıyla program devam etti. İl Müftüsü Öge, 3 bin 404 civarında hacı adayının Konya’dan uğurlanacağını ifade ederek haccın meşakkat ve zor bir ibadet olduğunu dile getirdi. Hac, sıkıntı içinde sabır gerektiren bir ibadettir ifadelerine yer veren Öge, sabırlı olmayı tavsiye ederek başta Doğu Türkistan, Filistin, Gazze olmak üzere necip milletimiz ve İslam alemi için dua etmelerini rica etti.

konyada-haci-adaylarina-hac-ve-umre-menasiki-konulari-anlatildi-001.jpg

Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi konuşmasında, hac yolculuğu boyunca destek olunmasını, kardeşlik ve birlik duygularının güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Duaların kabul olması ve bu kutsal ibadeti en güzel şekilde yerine getirmeleri temennisinde bulundu.

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan seminerdeki konuşmasında, hac farizasının öneminden bahsederek salonda bulunan hacı adaylarını tebrik etti. Hac ibadeti ve hacı olma bilinci konularında hacı adaylarına bilgilendirmelerde bulunarak tecrübe paylaşımında bulundu. Hacı olmanın bireysel bir ibadet olmadığını, toplumumuz ve tüm insanlık için dua etme ve hayır işlerinde bulunma fırsatı olduğunu söyleyen Genel Müdür Bircan, duaların bu kutsal topraklarda, bütün insanlığın huzuru ve refahı için yükseltin temennisinde bulundu.

konyada-haci-adaylarina-hac-ve-umre-menasiki-konulari-anlatildi-002.jpg

İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Avni Böge, Hac ve Umrede bir arada yaşama bilinci konusunda tecrübe paylaşımında bulunarak İslam kardeşliği konusunda bilinçli olunması konularında bilgiler aktardı.

konyada-haci-adaylarina-hac-ve-umre-menasiki-konulari-anlatildi-003.jpg

Ana hatlarıyla Hac ve Umre Menasiki konuları İl Müftülüğü Başvaizi Mehmet Güneş tarafından uygulamalı olarak anlatıldı. Temel sağlık bilgileri hakkında Kalp ve Damar Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Nihat Baysal, katılımcılara bilgiler verip tavsiyelerde bulundu. Kadınlara özel son oturumda ise kadınlara özgü konular, Başvaiz Selma Arıcı tarafından anlatılarak seminer tamamlandı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.