Konya’da hamile karısını öldüren kocaya verilen indirimli cezanın gerekçesi açıklandı

Konya’da 6 aylık hamile karısı Sadife Yüzer’i öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan ve hakkında verilen karar bozulunca yeniden yargılanarak haksız tahrik ve iyi hal indirimleriyle 23 yıl hepse mahkum olan Ali Rıza Yüzer’e verilen cezanın gerekçesi açıklandı.

Konya’da hamile karısını öldüren kocaya verilen indirimli cezanın gerekçesi açıklandı

Konya’nın Çumra ilçesine bağlı Dineksaray Mahallesinde 16 Aralık 2020 tarihinde meydana gelen olayda, çiftçilik yapan Ali Rıza Yüzer, çıkan tartışma sonucu 3 çocuğunun annesi ve 6 aylık hamile eşi Sadife Yüzer'i tüfekle 5 el ateş ederek öldürdü.

Katil zanlısı Ali Rıza Yüzer çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Yüzer, 'gebe olduğunu bildiği eşini kasten öldürme' suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası daha sonra ise eşinin yarasına tampon yaptığı gerekçesiyle 'iyi hal' hükümleri uygulanarak müebbet hapis cezası aldı.

Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi ise Yüzer hakkında 'haksız tahrik' hükümlerinin de uygulanması gerektiğini belirterek kararı bozdu.

Ağır Ceza Mahkemesi verdiği müebbet hapis cezası kararında direndi ve dosya yeniden istinaf edildi.

Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi ise bu kararı kaldırıp yeniden yargılama yaptı.

Ceza dairesi Ali Rıza Yüzer'e 'haksız tahrik ve iyi hal' indirimi uygulayarak cezasını müebbet hapisten 23'yıla düşürdü.

GEREKÇE: ŞÜPHEDEN SANIK YARARLANIR

Mahkeme bu kararın gerekçesini de açıkladı. Sabah'ta yer alan habere göre; heyet 'şüpheden sanık yararlanır' ilkesi gereğince 'haksız tahrik' indirimi uygulandığını belirterek kararında; "Maktulenin olayın hemen öncesinde sanığa "Efe sadece senin çocuğun, diğerleri senden değil, karnımda olan çocuk da senden değil" şeklinde söz söyleyip söylemediğinin olay anında olay mahallinde sanık ve maktule dışında başkaca kimsenin bulunmaması karşısında bu sözün maktule tarafından söylendiği yönündeki sanık savunmasının aksinin ispatının mümkün olmadığı; ''şüpheden sanık yararlanır'' ilkesi gereğince, şüphe sanık lehine yorumlanarak, aksi ispatlanamayan sanık savunmasına göre TCK'nın 29 maddesi gereğince asgari oranda indirim yapılması gerektiği" belirtildi.

Anne karnında ölen cenin üzerinde yapılan DNA incelemesinde bebeğin yüzde 99,99 oranında Ali Rıza Yüzer'e ait olduğu anlaşılmış, Yüzer'in eşinin kendisini aldattığını ileri sürdüğü kişi ise mahkemede tanık olarak dinlenmiş, bu kişi Sadife Yüzer ile kesinlikle bir ilişkisinin olmadığını söylemişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.