Altın 5775.074
BIST 10974.35
Dolar 42.5089
Euro 49.5902
Sterlin 56.7838

Konya’da havuç tohumu hasadı başladı

Konya, Türkiye’de havuç üretiminde önemli bir yere sahip. Halkapınar ilçesinde bugünlerde havuç tohumu hasadı yapılıyor. Çiftçiler, verimli topraklarda yürütülen hasat çalışmalarına büyük bir titizlikle katılıyor.

Konya’da havuç tohumu hasadı başladı

Konya, Türkiye’nin havuç üretiminde öncü iller arasında yer alıyor. Özellikle Kaşınhanı, uzun yıllardır ülke genelinde kaliteli havuç üretimi ile biliniyor. Son yıllarda Halkapınar ilçesi de havuç tohumculuğunda öne çıkmaya başladı.

Halkapınar’daki çiftçiler, güneşin altında özenle yürüttükleri hasat çalışmalarıyla hem kaliteyi hem de verimi artırmayı hedefliyor. İlçede havuç tohumu üretimi, yerel ekonomiye önemli katkılar sağlarken, tarımda istihdamı da artırıyor.

konyada-havuc-tohumu-hasadi-basladi.jpg

Çiftçiler, özenle topladıkları tohumları büyük torbalara dolduruyor. Hasat sezonunun bereketli geçtiği belirtiliyor.

İlgili Haberler
 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.