Konya’da hayvanseverleri ayağa kaldıran görüntü

Konya Akşehir'de, belediyeye ait fen işleri müdürlüğü şantiyesinde çekildiği iddia edilen ve sosyal medyada yer alan görüntüler hayvanseverleri ayağa kaldırdı. 80’e yakın köpeğin hayatından endişe eden hayvanseverler belediyeden açıklama bekliyor.

Konya’da hayvanseverleri ayağa kaldıran görüntü

Sosyal medyada yayınlanan ve Konya’nın Akşehir İlçesinde çekildiği iddia edilen görüntüler, hayvanseverlerin tepkisine yol açtı.

HayKonfed, Patider ve Sokak Patileri gibi sivil toplum kuruluşlarının sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarda, 80’e yakın köpeğin Akşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü şantiyesinin kapalı alanında tutulduğu öne sürüldü.  

İlçede yayın yapan Pervasız Gazetesinde yer alan habere göre; Akşehirli bazı hayvanseverler, konuya ilişkin olarak yaşanan süreci şöyle aktardı:

“Videolardan birinde hayvanların toplu olarak bir yerde tutuldukları görülmektedir. Akşehir Emniyet Müdürlüğü’ne yaptığımız başvuru sonrasında yanımızda polis memurları da olmak kaydıyla şantiyeye gittik ancak içeriye alınmadık. Konya Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) personeli ile bazı Belediye yetkilileri de şantiyeye geldiler. Yarım saat kadar içeride kaldıktan sonra, sadece 6 köpeğin bulunduğuna dair tutanak tutuldu. Biz de bu durum üzerine Emniyete giderek, yerde bulduğumuz kullanılmış şırıngayı da tutanakla teslim etmek suretiyle suç duyurusunda bulunduk.”

Görüntülerde çok sayıda köpek olmasına karşın tutanakta yalnızca 6 köpek bulunduğunun belirtilmesine tepki gösteren hayvanseverler, sosyal medya üzerinden konuyu Konya Valiliği’ne kadar taşıdı ve hayvanların akıbetinden endişe duyduklarını dile getirdi.

Hayvanseverler, konuya dair Akşehir Belediyesinin bir açıklama yapmasını beklediklerini ifade etti.

 

 

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.