Konya’da hemşire kızı ve torunlarını kaybeden ailenin acısı büyük: Adı gibi melek oldular

Konya’da hemşire kızı Sevim ve 6 yaşındaki torunu Melek’i yangın faciasında kaybeden Kayhan ailesi büyük acı yaşıyor. “Adı gibi melek oldular” diyen anne Veda Kayhan, “Herkesi kurtarıyordu, kendilerini yangından kurtaramadılar” sözleriyle gözyaşı döktü.

Konya’da hemşire kızı ve torunlarını kaybeden ailenin acısı büyük: Adı gibi melek oldular

Konya’da geçtiğimiz gece evlerinde çıkan yangında 5'inci kattan atlayan torunu Melek Dağ (6) ile alevler arasında kalan hemşire kızı Sevim Kayhan'ı (36) kaybeden anne Veda Kayhan (68), büyük acı yaşıyor.

konyada-hemsire-kizi-ve-torunlarini-kaybeden-ailenin-acisi-buyuk-adi-gibi-melek-oldular.jpg

KIZIYLA YENİ BİR HAYAT KURACAKTI

15 yıllık hemşire Sevim Kayhan, 3 ay önce eşi Yalçın Dağ'dan boşanıp, kızı Melek Dağ ile birlikte yeni bir hayat kurmak için Afyonkarahisar'dan Konya'ya taşındı. Meram Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görev yapmaya başlayan Sevim Kayhan’ın yaklaşık 2 ay önce satın aldığı, Meram İlçesi Melikşah Mahallesindeki evde geçen cumartesi günü saat 02.00 sıralarında yangın çıktı. 

KÜÇÜK MELEK 5. KATTAN DÜŞTÜ

Alevler daireyi sararken, odasındaki kızı Melek Dağ yangını fark edip, panikle kendisini pencereden sarkıttı. Çevredekilerin atlamaması yönünde uyardığı Dağ, 5. kattan düştü ve hayatını kaybetti.

ANNENİN CANSIZ BEDENİ YATAK ODASINDA BULUNDU

İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri alevleri söndürüp eve girdiğinde yangına uykuda yakalanan Sevim Kayhan'ın cansız bedeniyle karşılaştı.

GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİLER

Anne ve kızının cansız bedenleri memleketleri Akşehir'in Yazla Mahallesi'nde toprağa verildi. 

YANGIN, ŞARJDA BIRAKILAN TELEFONDAN ÇIKMIŞ OLABİLİR

İtfaiye ekiplerinin yaptığı ilk incelemelere göre, yangının elektrik kontağından çıktığı ihtimali üzerinde duruldu. Şarj için prizde bırakılan cep telefonunun yangına neden olabileceği iddia edildi.

“ADI GİBİ MELEK OLDULAR”

Acılı anne Veda Kayhan, yangında kızı ve torunu Melek’in, adı gibi melek olduklarını söyledi. Kızının, eşinden boşandıktan sonra kendilerine yeni hayat kurmak için Konya'ya tayin olduğunu ifade eden Veda Kaynar, gözyaşları içinde şunları söyledi:

"Tüm sağlıkçıların başı sağ olsun. Kızım 15 yıldır herkesin canını kurtarıyordu, kendi canlarını kurtaramadı. Torunum Melek ile birlikte melek oldular. Konya'da hastanenin acil servis bölümünde çalışıyordu ve pandemi aşısını da meslektaşlarına ilk o yaptı. Kınalı kuzularım benim. Görevini çok seviyordu. Afyonkarahisar'dan Konya'ya yeni gitti ve yeni hayat kuracaklardı. Kara kızım torunum Melek de pencereden kuş gibi uçmuş. Pencereler yanmış erimiş, elleri yanmış galiba. Adı gibi melek oldu. İkisini de defnettik. Sırt sırta yattılar. Kızım, kuzusunu da bana bırakmadı. Aldı gitti. Kuzusunu bari bıraksaydı, onu bari koklasaydım. Meleğim benim. Sözün bitti an. Allah, kimselere bu acıyı yaşatmasın. Dün gök bile ağladı, yağmur yağdı. Bugün güneşler çıktı. Gök bile ağladı dayanamadı. Ben nasıl dayanayım. Yavrum Melek'im sofra duaları bilirdi. Kur'an-ı Kerim okurdu. Ben ona Kur'an alacaktım.''

konyada-hemsire-kizi-ve-torunlarini-kaybeden-ailenin-acisi-buyuk-adi-gibi-melek-oldular-004.jpg

“KIZINI GÖZÜNDEN BİLE SAKINIRDI” 

Sevim Kayhan'ın babası Mehmet Kayhan da (71), bu acı günde kızının meslektaşlarının kendilerini yalnız bırakmadığını söyledi. Kayhan, ''Acı büyük. Keşke birisi sağ kalsaydı. Kızımın ilk görev yeri Şırnak Uludere, ikinci yeri Edirne Keşan, üçüncü olarak Afyonkarahisar ve son görev yeri de Konya oldu. Hep acil serviste görev yaptı. Hastanedeki çalışmalarını sürekli anlatırdı. Pandemi nedeniyle meslektaşlarına kendisinin ilk aşı yaptığını söyledi. Kendisi de aşı yaptırmıştı. Herkesi kurtardı. Kendini kurtarmadan gitti. Kızını çok seviyordu ve gözünden bile sakınırdı. Her gün annesi ve kardeşlerini sürekli arardı." diye konuştu. 

konyada-hemsire-kizi-ve-torunlarini-kaybeden-ailenin-acisi-buyuk-adi-gibi-melek-oldular-001.jpg

MELEK'TEN GERİYE ELİYLE YAPTIĞI RESİM KALDI 

Sevim Kayhan'ın ablası Yasemin Odunkıran, evin duvarında asılı olan yeğeni Melek'in babası için yaptığı resmi göstererek, ''Babalar günü için kendi eliyle resim yapmıştı. Dedesine bırakıp gitmişti. 'Bunu gördükçe beni hep hatırlayın' dedi; ama şu an kendi yok. Kardeşim, kızını okutup, kendisini gibi sağlıkçı yapacaktı. Maalesef olmadı. Bütün sağlıkçılara da çok teşekkür ederiz. Bizi bu acı günümüzde bırakmadılar.” dedi. 

konyada-hemsire-kizi-ve-torunlarini-kaybeden-ailenin-acisi-buyuk-adi-gibi-melek-oldular-002.jpg

konyada-hemsire-kizi-ve-torunlarini-kaybeden-ailenin-acisi-buyuk-adi-gibi-melek-oldular-003.jpg

konyada-hemsire-kizi-ve-torunlarini-kaybeden-ailenin-acisi-buyuk-adi-gibi-melek-oldular-006.jpg

konyada-hemsire-kizi-ve-torunlarini-kaybeden-ailenin-acisi-buyuk-adi-gibi-melek-oldular-005.jpg

konyada-hemsire-kizi-ve-torunlarini-kaybeden-ailenin-acisi-buyuk-adi-gibi-melek-oldular-007.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.