Konya’da husumetlisinin otomobilini çaldı, polis adım adım iz sürüp buldu

Konya Karatay’da bir kişi husumetlisinin otomobilini itekleyerek çaldı. Daha sonra şüpheli, çekiciyi arayarak otomobili parçalatmak için sanayiye götürdü. Polis, şüpheliyi adım adım izledi, kısa sürede yakaladı. Otomobil ise sahibine teslim edildi.

Konya’da husumetlisinin otomobilini çaldı, polis adım adım iz sürüp buldu

Hırsızlık, Konya’nın Karatay ilçesi Doğuş Mahallesi’nde yaşandı.

İddiaya göre; sabah işe gitmek için evinden çıkan M.G. otomobilini yerinde göremeyince durumu polis ekiplerine bildirdi.

Kısa sürede bölgeye gelen Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı.

HIRSIZLIK ANI KAMERADA

Hırsızlık anı ise kameraya saniye saniye yansıdı. Görüntülerde; bir kişinin otomobilin kapısını açtığı, düz kontak yöntemiyle çalıştıramayınca aracı iterek götürdüğü yer alıyor.

ADIM ADIM İZ SÜRÜLDÜ

Güvenlik kamera kayıtlarından yol çıkan polis ekipleri, adım adım iz sürdü. Şüphelinin iterek götürdüğü otomobilin Fetih Caddesi üzerinde kurtarıcı ile götürüldüğünü belirleyen ekipler, çalışmaları sanayi bölgelerinde yoğunlaştırdı.

 

 

PARÇALATMAK İÇİN SANAYİYE GÖTÜRMÜŞ

Ekipler, şüphelinin internet üzerinden bulduğu oto kurtarıcı numarası ile aracı parçalatmak için sanayiye götürdüğünü tespit etti. Polis, otomobili boş bir alanda buldu.

OPERASYONLA YAKALANDI

Onlarca güvenlik kamerasını izleyen ekipler, oto kurtarıcı ile irtibata geçerek aracı çalan şüphelinin izine ulaştı. Kimliği tespit edilen 19 yaşındaki Muhammet Y. kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin araç sahibiyle daha önceden tanıştığı ve aralarında husumet olduğu tespit edildi.

TUTUKLANDI

Otomobil sahibine teslim edilirken, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen ve benzer suçlardan 4 adet kaydı bulunan Muhammet Y. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

 

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.