Altın 5743.85
BIST 11007.37
Dolar 42.5228
Euro 49.5529
Sterlin 56.732

Konya’da ‘Huzur Vakti’ yürüyüşle başladı

Mevlana’nın ölüm yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma törenleri, Şems-i Tebrizi Türbesi ziyaretinin ardından valilik önünden Mevlana Müzesi’ne yapılan “Huzur Vakti” yürüyüşüyle başladı. Etkinlikler, 17 Aralık’taki Şeb-i Arus töreniyle sona erecek.

Konya’da ‘Huzur Vakti’ yürüyüşle başladı

Şems-i Tebrizi Türbesi ziyaretiyle başlayan 'Hazreti Mevlana'nın 752'nci Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri'ne; Konya Valisi İbrahim Akın, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, protokol üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Türbe ziyareti sonrası valilik binası önünden başlayan yürüyüş, yaklaşık 500 metre uzaklıktaki Mevlana Müzesi önüne kadar, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu öncülüğünde yapıldı.

konyada-huzur-vakti-yuruyusle-basladi

Mevlana Müzesi'nde, Mevlana'nın 22'nci kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru'nun eşliğinde sanduka başında, bir Mevlevi geleneği olan Gülbang duası (Hep bir ağızdan ve makamla yapılan dua) okundu. 'Düğün gecesi' anlamına gelen Mevlana'nın öldüğü gün, 17 Aralık'ta Şeb-i Arus töreni ile son bulacak.

Anma törenleri kapsamında sema gösterileri, söyleşiler, resim sergileri gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

konyada-huzur-vakti-yuruyusle-basladi

konyada-huzur-vakti-yuruyusle-basladi

konyada-huzur-vakti-yuruyusle-basladi

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.