Konya'da iki gün arayla yaşanan yangın facialarının ardından Başkan Altay'dan kritik uyarı

Konya'da birbiri ardına yaşanan yangın facialarıyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'dan dikkat çekici bir paylaşım geldi. "Üzüntünün tarifi yok" diyen Altay, önemli uyarılarda bulundu.

Konya'da iki gün arayla yaşanan yangın facialarının ardından Başkan Altay'dan kritik uyarı

Konya, iki gün arayla yaşanan yangın facialarıyla sarsıldı,

İlk olarak geçen perşembe günü Karatay İlçesi Doğanlar Mahallesindeki müstakil bir evden alevler yükseldi. Perçemli Sokak'taki 2 katlı evde çıkan yangında anne Hülya Yürür (24) hayatını kaybederken, 3 yaşındaki çocuğu Okay ağır yaralandı. Duran kalbi hastanede yeniden çalıştırılan minik Okay, Ankara'ya sevk edildi. Olayda dayı Yusuf Yürür ise dumandan etkilendi. 

Henüz bu olay tazeliğini korurken Konya yeni bir yangın faciasının şokunu yaşadı. 

Gece saat 02.00 sıralarında, merkez Meram İlçesi Melikşah Mahallesi Meltemler Sokakta bulunan Esenyurt Apartmanın 5. katındaki dairede yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, evin büyük bölümünü sardı. Anne Sevim Kayhan (36) ile yaşayan Melek Dağ (6), yangını fark edip uyandı.

Alevlerden kurtulmak isteyen küçük kız panikle pencereye çıktı. Melek Dağ, komşularının gözü önünde, 5 katlı binanın en üst katındaki evlerinden aşağıya atladı. Dağ, olay yerinde can verdi.

İhbarla bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kısa sürede Meltemler Sokağa gelen ekipler alevlere müdahaleye başladı. Yangın, ekiplerin müdahalesiyle uzun uğraşlar sonunda kontrol altına alınarak söndürüldü. Eve giren ekipler, anne Sevim Kayhan'ın cansız bedenini yatak odasında buldu.

BAŞKAN ALTAY'DAN KRİTİK UYARI

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kentte iki gün arayla yaşanan yangın facialarıyla ilgili sosyal medya hesaplarından bur paylaşımda bulundu. Son günlerde yaşadığımız yangınlarda biri küçük yavrumuz olmak üzere canlarımızı kaybettik, üzüntünün tarifi yok. Allah rahmet etsin." diyen Altay kritik bir uyarıda bulundu. Altay "Lütfen daha fazla dikkat. Özellikle elektrik tertibatlarına, priz ve şarj cihazı gibi aletlere daha çok dikkat." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.