Konya’da ikinci el araç fiyatları gerçek değerine dönüyor
Konya’da ikinci el araç piyasasında fiyatlar dengelenirken, elektrikli araçlara olan ilgi artıyor. Sektörde hizmet veren Nihat Ekmekçi, yeni düzenlemelerle güven sorunun da kalkmasıyla piyasanın yeniden canlanacağını ifade etti.
Konya’da uzun yıllardır otomotiv sektöründe faaliyet gösteren ikinci el araç satıcısı Nihat Ekmekçi, hem sektördeki mevcut durumu hem de geleceğe dair beklentilerini Haber Dairesi muhabiri ile paylaştı.
“SIFIR ARAÇ SATIŞI DAHA HIZLI”
Araç fiyatlarının birkaç yıl önceki sert yükselişin ardından artık normale döndüğünü vurgulayan Ekmekçi, “Piyasalar bu sene gerçek seyrine oturur diye düşünüyorum. Tüm sektörlerdeki sıkıntılar ikinci el araç piyasasına da yansıyor. Şu anda sıfır araç satışları kampanyalar ve indirimlerle daha hızlı” dedi.

ELEKTRİKLİ ARAÇLARIN HAYATIMIZDAKİ YERİ
Elektrikli araçların da sektördeki yerini almaya başladığını ifade eden Ekmekçi, “Elektrikli araçlar hayatımıza giriş yaptı. Talep var ancak genellikle ikinci veya üçüncü araç olarak tercih ediliyor. Henüz menzil ve akü problemleri devam ediyor. Bu araçların tam anlamıyla oturması en az 10 yıl alır” diye konuştu.

“GÜVEN SORUNU AŞILIYOR”
Buna rağmen benzinli araçlara olan talebin kolay kolay bitmeyeceğini dile getiren Ekmekçi, ikinci el araç piyasasında yaşanan güven problemine de dikkat çekti. Ekmekçi, “Konya’da otomotiv sektörünün en büyük sıkıntısı güven problemi. İnsanlar araç almaya galeriye gitmeye çekiniyor. Aslında en sağlam yer galerilerdir çünkü muhatap esnaftır. Yavaş yavaş bu güven probleminin ortadan kalkacağını düşünüyorum. Son çıkarılan yetki belgesi ve güvenli ödeme sistemi de bunun bir göstergesi” dedi.

DİZEL ARAÇLAR YASAKLANIR MI?
Satışların ekonomik sebeplerle şu anda zayıf olduğunu ancak zamanla düzeleceğini belirten Ekmekçi, Avrupa’daki dizel araçlara yönelik kısıtlamalara da değinerek, “Dizel araçlar Avrupa’da şehir merkezlerine giremiyor. Bence güzel bir uygulama. Bizde de bu süreç için zaman var ama ileride yaş sınırı gibi önlemler alınabilir” değerlendirmesinde bulundu.


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.