Konya’da ilke imza atan kadın üretici Türkiye gündeminde

Konya’nın Çumra ilçesinde birçok özelliğiyle tek olan bir çiftlik kuran kadın üretici Özgül Özer, Türkiye’nin gündemine geldi. Antalya’da düzenlenen toplantıda Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya çalışmalarını anlatan Özer, örnek gösterildi.

Konya’da ilke imza atan kadın üretici Türkiye gündeminde

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ulusal Süt Konseyi tarafından Antalya'da 'Üretim ve Üreticinin Yüzyılı Ulusal Süt Çalıştayı' gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın da yer aldığı toplantıya Konya’dan yoğun katılım oldu. O katılımcılardan biri de Konya’da tek olan bir çiftlik kuran Özgül Özer’di.

Özer’in çalışması, Bakan Yumaklı’nın dikkatini çekti, Özer’in ayrıntılı bilgi aldı.

“YÜZDE 15 DAHA FAZLA PROTEİN VAR”

Konya’nın Çumra ilçesi Okçu Mahallesinde TKDK destekli, ARİ ve AB onaylı bir çiftlik kurduğunu, şu an Danimarka’dan ithal ettiği 160 adet Jersey ırkı büyükbaş hayvanla üretim yaptığını anlatan Özer, “Çiftliğimizde bulunan hayvanlardan 80 tanesi sağılır durumda. Diğerleri 3 ve 5 aylık buzağı. Günlük bin 500 litre süt üretimi yapıyoruz. 6,83 yağ oranına sahip olan sütler A2 özelliğinde ve yüzde 15 daha fazla protein barındırıyor.” dedi.

konyada-ilke-imza-atan-kadin-uretici-turkiye-gundeminde.jpeg

KONYA’DA TEK

Konya’daki tek Jersey ırkı besleyen çiftlik olduklarını dile getiren Özgül Özer, hedeflerinin hayvan sayısını 250’ye çıkartıp, Konya’da her bölgede bulunan satış noktalarının sayısını Türkiye geneline yaygınlaştırmak olduğunu ifade etti.

konyada-ilke-imza-atan-kadin-uretici-turkiye-gundeminde-005.jpeg

BAKAN YUMAKLI ÖRNEK GÖSTERDİ

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, başarısından dolayı üretici Özgül Özer’i tebrik etti, tüm Türkiye’ye örnek gösterdi.

konyada-ilke-imza-atan-kadin-uretici-turkiye-gundeminde-001.jpeg

konyada-ilke-imza-atan-kadin-uretici-turkiye-gundeminde-002.jpeg

konyada-ilke-imza-atan-kadin-uretici-turkiye-gundeminde-004.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.