Konya’da ilkokul öğrencilerinden askıda ekmek kampanyası

Konya’nın Karapınar ilçesinde Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) projesi kapsamında Vehbiyurt İlkokulu öğrencileri askıda ekmek kampanyası başlattı. Kampanyaya vatandaşlar da büyük destek verdi.

Konya’da ilkokul öğrencilerinden askıda ekmek kampanyası

Konya’nın Karapınar ilçesinde Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) projesi kapsamında Vehbiyurt İlkokulu öğrencileri tarafından askıda ekmek uygulaması başlattı.

Minik öğrencilerin duyarlılığı vatandaşlardan tam destek alırken, hem veliler hem de vatandaşlar “Askıda ekmek” projesine destek veriyorlar.

Öğrenciler ailelerinden aldıkları paraları okulun yakınındaki fırına götürerek, ihtiyaç sahibi kişilerin ekmeklerini almalarını sağlıyor.

Fırın sahibi İbrahim Dikmen, öğrencilerin duyarlılığı karşısında duygulandıklarını kaydederek, “Yazıyı gören vatandaşlarda katkıda bulunuyor. İhtiyaç sahibi insanlarda askıdaki ekmeği alıp gidiyor” dedi.

konyada-ilkokul-ogrencilerinden-askida-ekmek-kampanyasi.jpg

Vehbiyurt İlkokulu Müdürü Feryat Çelik ise öğrencilere yardımlaşma ve dayanışmayı küçük yaşlardan benimsemeleri için bu faaliyetin yapıldığını kaydederek “Öğrencileri milli manevi, insanı ve ahlaki yönden en iyi şekilde yetirmek istiyoruz. ÇEDES kapsamında yürütülen projenin çocukların kendi yaşantılarını, bedensel ve sosyal bakımdan dengeli bireyler olarak yetişmelerine katkı yapacaktır. Öğrencilerimizin kendi harçlıklarını paylaşması küçük yaşta önem arz etmektedir. Projenin uzun süre devam edeceğini düşünüyoruz” dedi.

konyada-ilkokul-ogrencilerinden-askida-ekmek-kampanyasi-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.