Konya’da ilkokul öğrencilerinin ilginç seçim vaadi

Konya’daki bir okulda 3’üncü sınıf öğrencileri arasında kıyasıya başkanlık yarışı yaşandı. Aday taraflardan biri, seçilmeleri halinde etliekmek vaat edince oyları topladı. Sonrasında görev velilere düştü, tüm sınıfa etliekmek, ayran ve tatlı dağıtıldı.

Konya’da ilkokul öğrencilerinin ilginç seçim vaadi

Konya Niyaz Usta İlkokulu 3-G sınıfında geçtiğimiz hafta seçim heyecanı yaşandı. Başkan ve Başkan yardımcısı adayı olarak yarışa katılan Ömer Oflaz ve Ali Hakan Akyüz, afişler bastırarak sınıfa astı ve arkadaşlarına seçimi kazanmaları halinde etliekmek ısmarlayacaklarını vaat etti.

konyada-ilkokul-ogrencilerinin-ilginc-secim-vaadi.jpeg

Yapılan seçim sonunda ikili seçimi açık ara farkla kazandı.

Ömer ve Ali Hakan, “Seçim öncesi çok düşündük. Konya’da en güzel vaadin etliekmek olacağına karar verdik. Tabi ayran ve tulumba tatlısını da eklemeyi unutmadık. Arkadaşlarımız da bizi seçtiler. Çok sevindik” dedi.

konyada-ilkokul-ogrencilerinin-ilginc-secim-vaadi-001.jpeg

Adayların anne ve babaları vaatleri yerine getirerek sınıfta etliekmek ve tulumba tatlısı dağıttı.

Çocuklar seçim sonuçlarından çok memnun olduklarını belirtti.

3-G Sınıf Öğretmeni Ahmet Resul Yıldız, çocuklarda demokrasi bilincinin gelişmesi için başkanlık seçimlerine önem verdiklerini belirterek “Hepsi yerine getirebilecekleri vaatleri sıralıyor. Arkadaşlarına güzel bir başkanlık dönemi geçirme, iyi ilişkiler kurma, öğretmenle iletişimi sağlama ve tabi yemek, çikolata gibi vaatlerde de bulunuyorlar. Sorumluluk almaları konusunda da bu seçimler ve görevlendirmeler katlı sağlıyor” şeklinde konuştu.

konyada-ilkokul-ogrencilerinin-ilginc-secim-vaadi-002.jpeg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.