Konya’da İnovasyon Seyahat Fonu Programı

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Sosyal İnovasyon Ajansı’nda “İnovasyon Seyahat Fonu Programı” gerçekleşti.

Konya’da İnovasyon Seyahat Fonu Programı

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ortaklığıyla faaliyetlerini sürdüren Sosyal İnovasyon Ajansı’nda (SİA) ilçelerdeki üniversiteli gençler için “İnovasyon Seyahat Programı” düzenlendi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Genç Kültür Kart, Kariyer Destek Merkezi ve KONİNNT’in paydaş olarak yer aldığı, Sosyal İnovasyon Ajansı yürütücülüğünde tasarlanan “İnovasyon Seyahat Fonu” programına merkez dışındaki 28 ilçeden başvurusu alınan 30 üniversiteli genç katıldı.

Gençlere yenilikçi vizyon-beceri kazandırmayı, Konya’da bulunan yenilikçi mekanları tanıtmayı hedefleyen programda; Konya Bilim Merkezi, Atmosfer Bosna, Kademe, Mevlâna Kalkınma Ajansı, Konya Innopark ve Kapsül Teknoloji Platformu gibi önemli noktaları ziyaret eden öğrenciler, sektördeki güncel gelişmeleri yerinde gözlemleme fırsatı yakaladı.

konyada-inovasyon-seyahat-fonu-programi.jpg

26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Günü’nde gerçekleşen programda gençlerin; fikri mülkiyet, marka, tasarım, patent, kalkınma, girişimcilik konularında farkındalık kazanarak, Konya’da yürütülen çalışmalara ilişkin deneyim sahibi olması sağlandı.

Sosyal İnovasyon Ajansı bünyesinde tasarlanan bir sosyal girişim amacı olan KONİNNT, Konya'daki yenilikçi kültürel mekanların tanıtılmasını, görünürlüğünü ve şehrin turizm potansiyelinin artırılmasını amaçlıyor.

konyada-inovasyon-seyahat-fonu-programi-001.jpg

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi ortaklığıyla kurulan Sosyal İnovasyon Ajansı, toplumsal sorunlara yenilikçi çözümler üretmek amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

konyada-inovasyon-seyahat-fonu-programi-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.