Konya’da kaçak silah imalathanesini polis bastı: Fabrika gibi!

Konya’da bir aracı takibe alan polis, 2 kişiyi, 73 ruhsatsız tabancayla yakaladı. Şüphelilerin verdiği adrese baksın yapan polis, kaçak imalathanede 75 adet ruhsatsız tabanca, 81 adet kurusıkı tabanca ile çok sayıda tabanca malzemesi ele geçirdi.

Konya’da kaçak silah imalathanesini polis bastı: Fabrika gibi!

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir araçta çok sayıda kaçak silah olduğu yönünde ihbar aldı. İhbar üzerine aracı takibe alan polis, kent merkezine düzenlenen operasyonda aracı yakaladı. Araçtaki 2 kişi gözaltına alınırken, yapılan aramada 73 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

kacak-silah-001.jpg

KURUSIKI TABANCALARI GERÇEK SİLAH HALİNE GETİRMİŞLER

Araştırmalar sonunda bir atölyede kurusıkı tabancaların namlularında oynama yapılarak, gerçek silah haline getirildiği ve bu şekilde piyasaya sürüldüğü tespit edildi. Atölyeye baskın yapan polis, 75 adet ruhsatsız tabanca, 81 adet kurusıkı tabanca, 333 adet tabanca namlusu, 205 adet tabanca sürgüsü ve şarjörü, 210 adet farklı çaplarda tabanca fişeği, 83 adet tabanca gövdesi ve tetik tertibatı, 2 kilogram barut ve çok sayıda tabanca yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

kacak-silah.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.