Konya'da kadınlar bebek kefeniyle İsrail katliamına tepki gösterdi

Konya’da "Gazze İçin Kefenli Direniş” sloganıyla Mevlana Meydanı'nda bir araya gelen kadınlar, temsili bebek kefenlerini meydana koyarak katim İsrail'in Filistin'e olan saldırılarını kınadı.

Konya'da kadınlar bebek kefeniyle İsrail katliamına tepki gösterdi

Konya'da kadınlar katil İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını kınamak için bir araya geldi.

Cuma namazından sonra Mevlana Meydanında toplanan kalabalık, “Gazze İçin Kefenli Direniş” sloganıyla ellerinde temsili kefenli bebekler ile İsrail saldırılarını lanetledi.

Kefenli direnişin acının altında umudu filizlendireceğini çünkü her kefenin bir direniş sembolü, her bebekte bir özgürlük haykırışı olduğunu benimseyen kadınlar ellerindeki temsili bebek kefenleri ve dövizler ile eylem düzenledi.

konyada-kadinlar-bebek-kefeniyle-israil-katliamina-tepki-gosterdi.jpg

Eylem, Konyalı kadınlar adına Erengül Karabağ’ın konuşması ile başladı. Daha sonra kadınlar ellerinde bulunan temsili bebek kefenlerini meydana koydu.

konyada-kadinlar-bebek-kefeniyle-israil-katliamina-tepki-gosterdi-001.jpg

Toplanan kadınlar adına açıklama yapan Erengül Karabağ, “Dillin sustuğu kelimelerin tükendiği bir zamanda ancak sessizlik bir çok şeyi anlatabilirdi. Bu gün yaptığımız bu eylemde tüm dünyaya mesaj vermede kelimelerin kifayetsiz kalışının, kefenlere sarılmış binlerce minik bedenlerin anlatamamanın çaresizliğini söz olmadan duyurmak için burada toplandık. Sadece vicdanlarla iletişim kurulan destansı direnişte teorilerin çöküşüne şahitlik için buradayız” dedi.

konyada-kadinlar-bebek-kefeniyle-israil-katliamina-tepki-gosterdi-002.jpg

konyada-kadinlar-bebek-kefeniyle-israil-katliamina-tepki-gosterdi-003.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.