Konya’da kalp rahatsızlığı olan 25 günlük bebek, ameliyatla sağlığına kavuştu

Sivas’ta Songül ve Rıza Altun çiftinin ikinci çocukları Çağan’ın doğuştan kalpten çıkan ana damarı gelişmedi. Konya Şehir Hastanesi’ne sevk edilen bebek, 25 günlükken ameliyata alındı. Yapay damarla gelişmeyen kısmı onarıldı, bebek sağlığına kavuştu.

Konya’da kalp rahatsızlığı olan 25 günlük bebek, ameliyatla sağlığına kavuştu

Konya Haber: Sivas'ta yaşayan Songül ve Rıza Altun çifti, ikinci çocukları Çağan'ı 11 Nisan günü kucaklarına aldı. Doğumdan sonra taburcu edilen bir süre sonra çocuklarının kötüleşmesi üzerine hastaneye başvurdu.

Sabah’ta yer alan habere göre; kalp rahatsızlığı olduğu anlaşılan Çağan bebek, Konya Şehir Hastanesi Çocuk Kalp Merkezine sevk edildi. Türkiye'deki sayılı merkezlerden biri olan bölümde yapılan kontrollerde bebeğin kalpten çıkan ana damarın bir kısmının gelişmediği tespit edildi. Op. Dr. Murat Şimşek ve ekibi tarafından 5 Mayıs günü ameliyata alınan Çağan bebek, başarılı operasyonla yeniden sağlığına kavuştu.

“YAPAY DAMARLA GELİŞMEYEN KISIM ONARILDI”

Ameliyatla ilgili bilgi veren Çocuk Kalp Merkezi Klinik Sorumlusu Op. Dr. Murat Şimşek, "Bebeğimizdeki sorun, kalpten çıkan ana damarın belirli bir yerden sonra şah damarını verdikten sonra bir daha gelişmeme durumu. Vücudun alt bölgesine kan gitmiyordu. Aort damarının belirli bir kısmı yoktu.

konyada-kalp-rahatsizligi-olan-25-gunluk-bebek-ameliyatla-sagligina-kavustu.jpeg

Buradaki kan dolaşımını sağlayan, anne karnında açık kalan duktus dediğimiz bir yapı. Taburcu olduktan sonra duktus normal fizyolojik süreçte kapanıyor. Vücuduna alt kısmına kan gitmediği içinde çocuk kötüleşip, hastaneye gidiyor. Çocuğumuz Sivas'tan bize geldi. İki gün içerisinde opere ettik. Yapay damarla aortun olmayan kısmına yeni bir damar yapısı oluşturduk. Çocuğun karaciğer ve böbrek değerleri normale döndü. Genel durumu iyi durumda" dedi.

konyada-kalp-rahatsizligi-olan-25-gunluk-bebek-ameliyatla-sagligina-kavustu.jpg

"ERKEN TANI ÖNEMLİ"

Bu tür bebeklerde erken tanının da önemine dikkat çeken Op. Dr. Murat Şimşek, "Bu tür vakalar ölümcül seyredebiliyor. Erken tanı çok önemli. Doğumdan sonra tarama testlerinin kardiyolog tarafından değerlendirilmesi çok önemli. Erken tanı konulan çocuk kurtarılabiliyor. Ancak geç tanı konulduğu zamanlar çocukları kaybedebiliyoruz" diye konuştu.

konyada-kalp-rahatsizligi-olan-25-gunluk-bebek-ameliyatla-sagligina-kavustu-001.jpg

“BİZE DÜNYALARI BAĞIŞLADILAR”

Çocuğunun sağlığına kavuşması nedeniyle mutlu olan anne Songül Altun, "Çocuğumuz kalp rahatsızlığı ile dünyaya geldi. Sivas'tan buraya Şehir Hastanesine geldik. Ameliyat oldu ve bebeğimin durumu Allaha şükür çok iyi. Devletimizden, doktorlarımızdan Allah razı olsun. Bize çocuğumuzu bağışladılar. İmkanlarımız çok iyiydi, çocuğuma çok iyi baktılar. Şimdi eve döneceğiz ve çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

konyada-kalp-rahatsizligi-olan-25-gunluk-bebek-ameliyatla-sagligina-kavustu-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.