Konya'da kar altında yiyecek arayan yaban hayvanları görüntülendi

Konya'nın Beyşehir ilçesinde kar yağışının etkisini yitirmesinin ardından eksi 14’leri gören dondurucu soğuklarda yiyecek arayışına çıkan vaşak, dağ keçisi ve yaban domuzları bölgeden geçen sürücüler tarafından görüntülendi.

Konya'da kar altında yiyecek arayan yaban hayvanları görüntülendi

Yüksek kesimlerinde kar kalınlığının yarım metreye yaklaştığı Beyşehir ilçesinde kara yollarında araçlarıyla seyir halinde olan vatandaşlar, kar örtüsü üzerinde doğada yiyecek arayışında olan vaşak, yaban keçisi ve yaban domuzlarıyla karşılaştı. 

Vatandaşlar cep telefonları ile çektikleri yaban hayvanlarının görüntülerini sosyal medyada paylaştı. 

Sürücü Osman Yüksek, Beyşehir-Antalya Karayolu üzerinde otomobiliyle seyir halinde iken yola çıkan bir vaşak ile yaban keçisini görüntülemeyi başardı. Bir başka sürücü Selman Sayın ise Yeşildağ-Kurucuova mahalleleri arasındaki dağlık alanda yolda hareket halindeyken kara yoluna çıkan yaban domuzu sürüsünü kaydetti. 

VAŞAĞA 'PİSST' DİYE SESLENDİ

Görüntülerde, yol kenarındaki karlı kaplı arazide yürüyen vaşağı görüntülemek isteyen sürücünün vaşağa izleyenlere tebessüm ettiren ‘pisst’ diye seslenmesi dikkat çekiyor. Aynı sürücünün kar örtüsü üzerinde koşarak yoldan uzaklaşmaya başlayan yaban keçisini çektiği anlar da yer alıyor. 

 

konyada-kar-altinda-yiyecek-arayan-yaban-hayvanlari-goruntulendi.jpg

konyada-kar-altinda-yiyecek-arayan-yaban-hayvanlari-goruntulendi-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.