Konya’da kar kalınlığının 22 santimetreye çıktığı bölgeler var

Konya kent merkezine bu yıl kar henüz düşmedi. Ancak bazı ilçelerde beyaz bereket sevinci yaşanıyor. Öyle ki; Beyşehir ilçesinde kar kalınlığının 22 santimetreyi bulduğu yerler var.

Konya’da kar kalınlığının 22 santimetreye çıktığı bölgeler var

Konya'nın bazı ilçelerinde etkili olan yağmur ve kar yağışı yüzleri güldürdü.

Şehir merkezine 2023 yılında henüz kar düşmedi. Ancak son birkaç gündür bazı ilçelerde yağmur ve kar yağışı görülüyor.

Kar yağışını en fazla alan ilçeler arasında ilk sıralarda Derebucak yer aldı. Dün sabah saatlerde etkisini gösteren kar yağışının ardından ilçe, beyaz görüntüye büründü. Beyşehir’de ise kar, Huğlu Mahallesi gibi yüksek rakıma sahip yerleşim merkezlerinde etkili oldu.

ANAMAS’IN DEDEGÖL ZİRVESİNDE KAR YÜKSEKLİĞİ 22 SANTİM

Kar yağışıyla birlikte Anamas Dağı beyaz örtüyle kaplandı. Dedegöl Zirvesi’nde kar kalınlığı 22 santime ulaştı. Konya’da kar düşmeyen birçok ilçede ise yağmur etkili oldu.

11 Ocak günü Konya’da en fazla yağışın düştüğü yer Seydişehir ilçesi Alacabel Geçidi çevresi oldu. Alacabel’de aynı gün metrekareye 14,9 kilogram yağış düşerken; Derebucak’ta 5,1, Beyşehir Yeşildağ Orman Sahası’nda ise 2,5 kilogram yağış kaydedildi.

konyada-kar-kalinliginin-22-santimetreye-ciktigi-bolgeler-var.jpg

DEREBUCAK’TA KAR BEREKETİ

Meteoroloji verilerine göre, son 4 gün içerisinde Konya’da en çok yağışı alan ilçelerden olan Derebucak’ta metrekareye toplam 65,6 kilogram yağış düştü.

konyada-kar-kalinliginin-22-santimetreye-ciktigi-bolgeler-var-001.jpg

Konya’da yağışın en fazla olduğu yerlerden bir tanesi olan Beyşehir’deki Yeşildağ Orman Sahası’na da son 4 günde düşen yağış miktarı toplamda 62,7 kilograma ulaştı. Hüyük ilçesinde bu miktar 21,5 kilogram olurken, Beyşehir’de ölçülen yağış miktarı ise 10,6 kilogramda kaldı.

konyada-kar-kalinliginin-22-santimetreye-ciktigi-bolgeler-var-002.jpg

KONYA'DA HAVA NASIL OLACAK?

Konya'nın 15-19 Ocak 2023 tarihlerini kapsayan hava durumu tahmin raporu da açıklandı. Meteorolojinin son tahminlerine göre; Konya'da yeni haftada yağış beklenmiyor. Pazar ve Pazartesi günü sis ve pus etkili olacak. 

Parçalı ve çok bulutlu bir havanın görüleceği diğer günlerde ise hava sıcaklığının 14 dereceye kadar çıkacağı ilçeler olacak.

konyada-kar-kalinliginin-22-santimetreye-ciktigi-bolgeler-var-003.jpg

İşte ve Konya ve ilçelerinin 5 günlük hava durumu tahmini: 

konyada-kar-kalinliginin-22-santimetreye-ciktigi-bolgeler-var-004.jpgkonyada-kar-kalinliginin-22-santimetreye-ciktigi-bolgeler-var-005.jpgkonyada-kar-kalinliginin-22-santimetreye-ciktigi-bolgeler-var-006.jpgkonyada-kar-kalinliginin-22-santimetreye-ciktigi-bolgeler-var-007.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:İHA / Haber Dairesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.