Konya’da kar yağışı sürecek mi? Tahminler az önce yenilendi

Kar yağışı hasreti bugün sona eren Konya ve ilçeleri için Meteorolojinin yaptığı son tahminler yüzleri güldürdü. Konya ve bölgesinde kar yağışının yarın da sürmesi bekleniyor. Ayrıca hava sıcaklığında da sert düşüş yaşanacak, dona dikkat!

Konya’da kar yağışı sürecek mi? Tahminler az önce yenilendi

Dört gözle kar beklenen Konya’da beyaz bereket sevinci hakim. Kar yağışı kent merkezi ve ilçelerin neredeyse tamamında var. Ve bu yağış çiftçiye umut oldu.

Ova çiftçisine göre; yağışların arkası da gelirse kuraklığı bir nebze kurtaracağız. Tabi bunun hem ekinlere, hem de mahsule faydası olacak. Göller ve barajımız dolacak. Bahar aylarındaki sulamalarda ise çok etkili olacak.

KONYA’DA KAR YAĞIŞI SÜRECEK Mİ?

Peki Konya’da kar yağışı devam edecek mi, sıcaklıklarda değişim bekleniyor mu? Meteoroloji Genel Müdürlüğü, merakla beklenen haftalık ve 5 günlük hava durumu tahminini açıkladı, kuraklık tehlikesi nedeniyle gözü kulağı Konya hava durumu tahminlerinde olan vatandaşların yüzü güldü.

Tahminlere göre; Konya’da yarın da (1 Şubat 2023 Çarşamba) kar yağışı etkisini devam ettirecek. Tüm bölge kar yağışı alacak. Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacak.

konyada-kar-yagisi-surecek-mi-tahminler-yuz-gulduruyor-004.jpg

2 Şubat Perşembe günü Konya’da kar yağışı beklenmiyor. Hava parçalı bulutlu olacak. Ancak sıcaklıklarda sert düşüş yaşanacak. Bazı ilçelerde en düşük sıcaklık sıfırın altında 13 derece olacak.

Cuma günü yeniden başlayacak kar yağışı, Cumartesi ve Pazar günleri de devam edecek.

konyada-kar-yagisi-surecek-mi-tahminler-yuz-gulduruyor-005.jpg

İşte gün gün Konya ve ilçelerinin hava durumu tahmini:

konyada-kar-yagisi-surecek-mi-tahminler-yuz-gulduruyor.jpgkonyada-kar-yagisi-surecek-mi-tahminler-yuz-gulduruyor-001.jpgkonyada-kar-yagisi-surecek-mi-tahminler-yuz-gulduruyor-002.jpgkonyada-kar-yagisi-surecek-mi-tahminler-yuz-gulduruyor-003.jpg

Meteorolojinin haftalık hava durumu tahminleri ise şöyle: 

konyada-kar-yagisi-surecek-mi-tahminler-az-once-yenilendi.jpeg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Son Dakika haberleri, gündem haberleri, Konya Hava Durumu tahmini ve Konya Yol Durumuna ilişkin haberlerin anında size ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Haber Dairesi WhatsApp haber sistemine dahil olabilirsiniz.

HABER DAİRESİ WHATSAPP GRUBUNA KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum