Konya’da karısını ve 2 çocuğunu öldüren Afgan katil aranıyor

Konya’da karısını ve 2 çocuğunu öldüren Afganistan uyruklu katil hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. Şüpheli, INTERPOL tarafından kırmızı bültenle aranıyor.

Konya’da karısını ve 2 çocuğunu öldüren Afgan katil aranıyor

Konya’da karısı Shakila (37). oğlu Navid (8) ve kızı Maryam Kudusi’yi (3) tüfekle öldürdükten sonra kaçan Afganistan uyruklu Abdullah Kudusi (32) hala yakalanamadı.

27 Ocak 2019 tarihinde, Konya’nın merkez Karatay ilçesi Tatlıcak Mahallesi'ndeki çiftlik evinde yaşanan olayda, Hüseyin Ç, hayvanlarının bakımı ve çobanlığını yapmak için Afganistan uyruklu 2 çocuklu aileyi işe aldı. Kendisi Şanlıurfa'da olduğu için çobana telefonla ulaşamayan Çubukçu, arkadaşı Davut D'yi arayarak, aileye ulaşamadığını ve çiftliğe bakmasını istedi. Bunun üzerine çiftliğe giden Davut D., ailenin kaldığı evin kapısının açık olduğunu fark etti.

DEHŞET VEREN MANZARAYLA KARŞILAŞTI

İçeri girdiğinde duvar ve kapıların kanlar içinde olduğunu gören Davut D, Afgan kadını oturma odasında, iki çocuğu da banyoda kanlar içinde görünce dehşete düştü. Yaşadığı şokun ardından Davut D., polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Gelen polis, yaptığı incelemede anne ve 2 çocuğunun pompalı tüfekle başlarından vurularak öldürüldüğünü belirledi.

2 KARDEŞ EL ELE TUTUŞMUŞ

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, anne ve çocukların bir gün önce öldürüldüğünü belirledi. İki kardeşin cesetlerinin el ele tutuşmuş halde bulunduğu belirtildi.

konyada-karisini-ve-2-cocugunu-olduren-afgan-katil-araniyor.jpeg

TAKSİYLE ANKARA'YA KAÇMIŞ

Cinayet Büro Amirliği ekipleri bünyesinde özel ekip kuruldu. Ekipler, şüphelini şehirlerarası otobüs terminalinden bindiği taksiyle Ankara'ya gittiğini belirledi. Ankara'ya giden ekip, çobanın taksiden indiği yerden itibaren kamera görüntülerinden yola çıkarak adım adım takip etti. Polis, katil zanlısının yine bir taksiyle Kırıkkale'ye geçtiğini tespit edildi. Kırıkkale'de bir gece kendi ülkesinin vatandaşı olan ailenin evinde kaldığı belirlenen çoban, daha sonra oradan ayrılarak izini kaybettirdi.

konyada-karisini-ve-2-cocugunu-olduren-afgan-katil-araniyor.jpg

KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYOR

Konya İl Emniyet Müdürlüğü, Abdullah Kudusi'nin kimlik bilgileri ile fotoğraflarını 81 ilin emniyet müdürlüklerine, sınır dışına kaçma ihtimaline karşın hudut kapıları ve havalimanlarına gönderdi. İnterpol'e de dosyası gönderilen katil zanlısı kırmızı bültenle aranıyor.

konyada-karisini-ve-2-cocugunu-olduren-afgan-katil-araniyor-001.jpg

3 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTENDİ

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili soruşturmayı tamamladı. Savcılık kayıp katil zanlısı hakkında 'Altsoy akbabayı kasten öldürmek', 'Çocuğu kasten öldürmek' ve 'Eşi kasten öldürmek' suçlarından 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. İddianame Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

konyada-karisini-ve-2-cocugunu-olduren-afgan-katil-araniyor-002.jpg

İddianamede Abdullah Kudusi, sebebi tespit edilemeyen nedenle eşini ve çocuklarını öldürdüğünü, odalarda ve mutfakta boş tüfek kartuşlarının olduğu, evde yapılan incelemelerde bir adet tüfeğin ele geçirildiği, daha önce oturdukları merkez Meram ilçesi Aksinne Mahallesindeki komşularının da aileyi kimlik bilgilerini fotoğrafları ile birlikte kesin olarak teşhis ettikleri belirtildi.

Kaynak:Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.