Konya’da karısını ve kızını kaynar suyla yakan koca hakkında flaş talep

Konya’da 23 yaşındaki karısı ile 1 buçuk yaşındaki kızını, üzerlerine kaynar su dökerek yaktığı iddiasıyla tutuklanan koca hakkındaki iddianame kabul edildi. 6 yıla kadar hapsi istendi, ayrıca sıcak suyun silah sayılması talep edildi.

Konya’da karısını ve kızını kaynar suyla yakan koca hakkında flaş talep

Karatay ilçesi Nakipoğlu Mahallesi’nde yaşayan 6 yıllık evli Rukiye A. (23), iddiaya göre; 9 Ocak'ta kahvaltı yapmak için eşi Ali A'yı (28) uyandırdı. Buna sinirlenen Ali A, yaşanan tartışmanın ardından çaydanlıktaki sıcak suyu eşinin üzerine döktü. Bu sırada kaynar su, kızları Eylül'ün de (1,5) ayaklarına sıçradı. Kızını kucağına alıp, komşularının evine sığınan Rukiye A, ihbarla gelen sağlık görevlilerince ambulansla Konya Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayın ardından gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Ali A, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ve eşinin avukatının itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen A, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.   

“ÇOCUĞU ALIP TEKMEYİ BASACAĞIM”

Tutuklu sanık Ali A. hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 'Kasten yaralama' ve 'tehdit' suçlarından yargılama talep edilen iddianamede, Rukiye A'nın, kahvaltı için eşi Ali A'yı uyandırdığı ve bunun üzerine çift arasında tartışma çıktığı belirtildi. Ali A'nın tartışma sırasında 'Sen hiçbir şeyi hak etmiyorsun, çocuğu alıp tekmeyi basacağım' diyerek tehdit eylemini gerçekleştirdiği vurgulandı. Ali A'nın ardından sıcak suyu eşinin başından aşağı döktüğüne ve yanındaki kızı Eylül'ün bacağına isabet ettiğine yer verildi. İddianameye göre; Rukiye A. da ifadesinde olayı anlatıp, sıcak suyla haşlandıktan sonra ambulansı aramaya çalıştığını ancak eşinin engel olduğunu, bunun üzerine kızını yanına alarak karşı komşuya sığındığını söyledi.

konyada-karisini-ve-kizini-kaynar-suyla-yakan-koca-hakkinda-flas-talep-001.jpg

"KASITLI OLARAK DÖKMEDİM"

İddianamede Ali A'nın ifadesine de yer verildi. Sanık, ifadesinde, eşinin uyandırması üzerine kahvaltı sofrasına oturduğunu belirterek, ''Kahvaltı sofrasına oturduktan sonra tartıştık. Çaydanlıktan kendi bardağıma çay dolduracağım esnada eşim elime saldırdı. Dökülmemesi için çaydanlığı havaya kaldırdım. Bu esnada sıcak su kendi sol elime ve eşimin sırt kısmına döküldü. Olay nedeniyle panik yapıp, babamı aradım. Çocuğumun üzerine su döküldüğünden haberim olmadı. Kasıtlı olarak eşim ve kızımın üzerine kaynar su dökmedim'' dedi. 

konyada-karisini-ve-kizini-kaynar-suyla-yakan-koca-hakkinda-flas-talep-003.jpg

ANNE İLE KIZINDA İKİNCİ DERECE YANIK 

İddianamede, Rukiye A'nın sırtında ve her iki omuzu ile vücudunun büyük bölümünde ikinci derece yanık oluştuğu ve basit tıbbi müdahaleyle giderilemeyecek nitelikte olduğu anlatıldı. Eylül'ün ise sağ ayağında ikinci derece yanık oluştuğu ve basit tıbbi müdahaleyle giderilebileceği belirtildi. 

konyada-karisini-ve-kizini-kaynar-suyla-yakan-koca-hakkinda-flas-talep.jpg

'SICAK SU, SİLAH SAYILSIN' TALEBİ

İddianamede, Ali A'nın ifadesinde eşinin eline vurması sonucu çaydanlıktaki suyun döküldüğünü söylememesine rağmen Rukiye A'nın vücudunun büyük bölümünün yaralanmasının hayatın olağan akışına uygun olmadığı, sanığın savunması ise suçtan ve cezadan kurtulmaya yönelik olarak değerlendirildi. Ali A'nın, sıcak suyun eşinin yanındaki kızına da gelebileceğini öngörmesine rağmen eylemine devam ederek, yaş itibarıyla kendisini savunamayacak durumda olan çocuğunu ve eşini yaraladığının anlaşıldığına da değinildi. Sıcak suyun ise Yargıtay 12'nci Ceza Dairesi tarafından verilen karar örnek gösterilerek, 'silah' niteliğinde değerlendirilmesi gerektiği belirtildi. 

konyada-karisini-ve-kizini-kaynar-suyla-yakan-koca-hakkinda-flas-talep-002.jpg

6 YILA KADAR HAPSI İSTENİYOR

Ali A'nın, eşini yaraladığı gerekçesiyle 1 yıldan 4,5 yıla kadar, kızını yaraladığı için de 4 aydan 1,5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması talep edildi. Ali A'ın ayrıca eşini tehdit ettiği için de 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ile cezalandırılması istendi.

konyada-karisini-ve-kizini-kaynar-suyla-yakan-koca-hakkinda-flas-talep-004.jpg

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.