Konya’da katil zanlısı torunu, dedenin tırnaklarındaki DNA yakalattı!

Konya’da yaklaşık 2 buçuk ay önce evinde ölü bulunan Ahmet K’nin, torunu tarafından boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Zanlıyı, ölen adamın tırnaklarındaki DNA örnekleri ele verdi.

Konya’da katil zanlısı torunu, dedenin tırnaklarındaki DNA yakalattı!

25 Ocak’ta Sarayönü ilçesinde yaşanan olayda, Ahmet K. (76), yakınları tarafından evinde hareketsiz halde yerde yatarken bulunmuştu. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Ahmet K’nin hayatını kaybettiğini belirledi.

BOYNUNDA KIRIK TESPİT EDİLDİ

Ölümün şüpheli bulunması üzerine cenaze morga kaldırıldı ve otopsi yapıldı. Otopside, Ahmet K’nin boyun bölgesinde kırıklar olduğu ve buna bağlı olarak hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

ŞÜPHELER TORUN ÜZERİNDE YOĞUNLAŞTI

Bunun üzerine çalışma başlatan Konya polisi, Ahmet K'nin evine, olay günü torunu Mustafa K'nin girdiğini tespit etti. Şüphelerin üzerinde yoğunlaştığı Mustafa K'nın üzerinde yoğunlaşan polis, annesini soba zehirlenmesi, babasını da intihar etmesi sonucu kaybettiğini, bipolar bozukluğu rahatsızlığı bulunduğunu ve sürekli olarak ilaç kullandığını, dedesiyle de aralarının iyi olmadığını belirledi.

TIRNAKLARINDAKİ DNA ELE VERDİ

Adli Tıp Kurumu tarafından düzenlenen detayla otopsi raporunda ise Ahmet K'nin tırnak aralarında boğuşma sırasında olduğu değerlendirilen torununa ait DNA örneklerine rastlandı. Bunun üzerine Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri katil zanlısı torunu kent merkezinde çalıştığı iş yerinde gözaltına aldı.

konyada-katil-zanlisi-torunu-dedenin-tirnaklarindaki-dna-yakalatti.jpg

“KÜFÜR ETTİĞİ İÇİN BOĞARAK ÖLDÜRDÜM”

Mustafa K, emniyetteki ifadesinde dedesini öldürdüğünü itiraf ederek, “Babaannem hastanede yatıyordu. Durumunu öğrenmek için dedemin yanına gittim. Dedem evden neden ayrıldığımı sordu. Ben de sahip çıkmadığını ve kendisinin hatalarından dolayı evden ayrıldığımı söyledim. Bunun üzerine dedem bana küfür etti. Sinirlenip dedemi ittirdim. Dedem yere düştü. Yerde de küfürler etmeye devam edince kendimi tutamayıp dedemi ellerimle boğarak öldürdüm.” dediği öğrenildi.

konyada-katil-zanlisi-torunu-dedenin-tirnaklarindaki-dna-yakalatti-001.jpg

TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mustafa K, çıkarıldığı mahkemece 'Üst soydan akrabayı kasten öldürme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.