Konya’da kayboldu, başına ödül konunca anında bulundu

Konya Meram’da Mercan çiftinin beslediği ve Fifi adını verdiği köpek, bahçeden kayboldu. Polise müracaat eden aile bir yandan da sosyal medyada ilan yayınlayıp köpeğin başına 10 bin TL ödül koydu. Fifi anında bulundu, polis 2 kişiyi sorguya aldı.

Konya’da kayboldu, başına ödül konunca anında bulundu

Konya’da yaşayan Mercan ailesinin bahçesindeki köpek kayboldu, ailenin bozulan psikolojisi, sosyal medyada yayınladıkları '10 bin TL ödül' ilanı sonrasında yaşanan gelişmeyle düzeldi.

HEMEN POLİSE KOŞTULAR

Konya’nın Meram ilçesi Lalebahçe Mahallesi'nde oturan Seyit Mercan ve eşi Şerife Mercan'ın besledikleri Terrier cinsi 'Fifi' adını verdikleri köpek, 21 Temmuz'da müstakil evlerinin bahçesindeyken kayboldu. 

Çevrede arama yapan çift köpeklerinin izine rastlamayınca çalındığına kanaat getirip polise gidip şikayetçi oldu.

BULANA 10 BİN TL ÖDÜL!

Çift, ardından da sosyal medya üzerinden 'Köpeğimi bulana 10 bin TL ödül' ilanı yayınladı.

İlanın yayınlanmasından birkaç saat sonra Ş.K. adlı bir kadın, yanında B.O. ile birlikte telefonla arayıp köpeği parkta bulduğunu, vaat ettikleri para ödülü karşısında teslim edebileceğini söyledi.

Mercan çifti, Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Araştırma Büro Amirliği ekipleriyle belirtilen adrese gitti.

Köpek, Mercan ailesine teslim edildi. B.O.'nun çelişkili konuşmaları ve davranışları üzerine 2 kişi şüphe üzerine gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından serbest kalan 2 kişiden, 'yaralama' suçundan 7 kaydı olan B.O. hakkında 'açıktan hırsızlık' suçundan adli işlem başlatıldı.

konyada-kayboldu-basina-odul-konunca-aninda-bulundu.jpg

“EVLADIM GİBİ BAKTIM”

Köpeğe evlatları gibi baktığını belirten ​Şerife Mercan, "Köpeği sahiplendiğimizde 2 aylıktı. Geldiğinde çok bakımsızdı, tüyleri dökülmüştü. Veterinere götürdük ve gerekli tedavilerini yaptırdık. Bebek şampuanıyla duş yaptırdım, tüylerini taradım, temizledim. Aynı kendi evladım gibi baktım. Sabah, öğlen, akşam yemekleri düzenli verdim. Sürekli kontrol ederek bu hale getirmiştik ama maalesef, 'Fifi'mizi çaldılar. Çok üzüldük. Kızlarım da her gün ağladı ama evimize geri döndü ve çok mutluyuz" dedi.

konyada-kayboldu-basina-odul-konunca-aninda-bulundu-001.jpg

“ÖDÜL İLANI SAYESİNDE KAVUŞTUK”

Köpeklerine ödül ilanı sayesinde kavuştuklarını belirten Seyit Mercan ise şunları söyledi:

''Köpeğimiz kulübesinden ve bahçeden başka bir yere gitmez. Köpeğimiz kendisi kaybolmadı, kesinlikle bahçeye girip kulübesinden çıkarıp çaldılar. Kaybolduktan sonra 2 gün psikolojimiz bozuldu ve polise gidip şikayetçi olduk. Çünkü bu tür cins köpekleri çalıp, para karşılığı başka birilerine satıyorlar. Polis, araştırma yaparken, sosyal medyadan 'Köpeğimi bulana 10 bin TL ödül' diye ilan yayınladım. Çünkü o şekilde çıkacağını biliyorum. İlandan sonra 2 gün geçti ve sosyal medya üzerinden ulaştılar.

konyada-kayboldu-basina-odul-konunca-aninda-bulundu-003.jpg

'Köpeğin bizde köpeğini tarif eder misin?' dediler. Tarif ettim. Boğazındaki tasmasına, ziline, rengine kadar. Daha sonra bana 'Köpeğin bizde ama almak için başına koyduğun ödülü verirsen köpeğini geri veririz' dediler. Ben de Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Araştırma Büro Amirliği ekiplerine ulaştım. Sağ olsunlar onlar da operasyon düzenledi. Sonra işte Fifi'mize kavuştuk."

konyada-kayboldu-basina-odul-konunca-aninda-bulundu-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.