Konya’da kış öncesi araç sahiplerine önemli uyarı

Kış öncesi araçların da yeni hava şartlarına göre hazırlanması gerekiyor. Soğuk, yağışlı ve sert hava koşullarına uygun olarak bakımları yapılmış olan araçlar hem daha az yıpranıyor, hem de güvenli bir sürüş imkanı sunuyor.

Konya’da kış öncesi araç sahiplerine önemli uyarı

Araç tamir ustaları araç sahiplerini kış bakımları konusunda uyardı.

Son günlerde havaların soğumasıyla birlikte araçların kış hazırlıklarının mutlaka yapılması gerektiğini söyleyen Sebahattin Uğuz, bakımı yapılmayan araçların daha büyük arızalara yol açabileceğini yada kazalara neden olabileceğini söyledi.

İÇ ANADOLU'DA KIŞ BAKIMI ÖNEMLİ

Kış öncesi müşterilerinin araçlarında periyodik bakımlar ve motor bakımlarını yapan Oğuzlar Oto Fren ve Yağ Servisi Ustası Sebahattin Uğuz, sürücülere kış öncesi tavsiyelerde bulunarak, "Bugünler, yani 11. ay, Konya ve İç Anadolu’da kışa girdiğimiz zamanlar. Bugünler araçların periyodik bakımların yapılması gerektiği zaman, antifrizlerin tedarik edilip kışa hazırlanması lazım. Bu bakımlar yapılmazsa araç sahiplerine çok daha pahalıya mal oluyor” dedi.

konyada-kis-oncesi-arac-sahiplerine-onemli-uyari.jpeg

Ani soğumalarda antifriz eksikliğinin araçta bloğun patlamasına, motorun kirlenmesine sebep olabileceğini aktaran Sebahattin Uğuz, "Sıvı bakımının aksatılması durumunda otomobiller, sürücüleri yüksek maliyetli zararlara uğratabilir. Öte yandan sıvı bakımı esnasında olası arızalardan kaçınmak için, kaliteli ve güvenilir antifriz kullanılması gerekiyor." diye konuştu.

konyada-kis-oncesi-arac-sahiplerine-onemli-uyari-001.jpeg

"ANTİFİRİZ YAZ-KIŞ KULLANILMALI"

Otomobillerde antifrizin yaz-kış ayırt edilmeksizin kullanılması gerektiğini ifade eden Oğuzlar Oto Fren ve Yağ Servisi Ustası Sebahattin Uğuz, "Araçlarda kışlık bakımın aracın lastiklerinden başlamak üzere akü, buji, antifriz bakımlarını ve fren, balata ve rot ayarları gibi arabanın genel bir bakımının elden geçmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

konyada-kis-oncesi-arac-sahiplerine-onemli-uyari-002.jpeg

konyada-kis-oncesi-arac-sahiplerine-onemli-uyari-003.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.