Konya'da kız arkadaşını ağır yaralayan sanığa 9 yıl ceza verildi

Konya'da tartıştığı kız arkadaşını tabancayla ağır yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanık son kez hakim karşısına çıktı. Heyet, sanığa 9 yıl 27 ay hapis cezası verdi.

Konya'da kız arkadaşını ağır yaralayan sanığa 9 yıl ceza verildi

Konya Haber: Anadolu Ajansı’nda (AA) yer alan haberdeki iddiaya göre; Selçuklu ilçesi Beyhekim Mahallesi Şafak Caddesi'ndeki eve ihbar üzerine 6 Ekim 2021'de giden polis ekipleri, F.N.S'nin göğsünden silahla yaralandığını tespit etmiş, durumu ağır olan genç kadın hastaneye kaldırılmıştı.

Olayın gerçekleştiği apartman dairesinde bulunan Fatih Bildik ile E.Ü. gözaltına alınmış, emniyet ve savcılıktaki ifadelerinde, kız arkadaşının kendisini vurduğunu öne süren Bildik "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Konya 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Fatih Bildik ile taraf avukatları katıldı.

Sanık Bildik, olay günü müşteki F.N.S'nin kendi kendini vurduğunu öne sürerek, hakkındaki suçlamayı reddetti.

Bildik, müşteki F.N.S'nin intihara meyilli olduğunu iddia ederek, "Müşteki, daha önce de intihar girişiminde bulunduğunda hastaneye ben yetiştirmiş ve kendisiyle ilgilenmiştim. Psikolojik rahatsızlıkları var ve bir anı diğer anını tutmaz. Ben suçsuz yere 15 aydır tutukluyum. Beraatimi talep ederim." ifadelerini kullandı.

Sanık avukatı Abdurrahman Karabulut da müvekkilinin suçsuz olduğunu öne sürerek, "Müvekkilim kendisini vuran bir kadının hayatını kurtarmasına rağmen uzun süredir tutukludur. Tahliyesini ve beraatini talep ederiz." beyanında bulundu.

Müşteki avukatı, sanığın suçunun sabit olduğunu savunarak en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, Bildik'in müştekiye yönelik "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçundan 9 yıl 27 ay hapisle cezalandırılmasına ve tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Bildik, emniyet ve savcılıktaki ifadelerinde, "Kız arkadaşım kendi kendini vurdu." demişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.