Konya’da köpek saldıran çocukları kurtarmaya giden ekiplere saldırı iddiası
Konya'nın Akşehir ilçesinde bir çocuğa köpek saldırdığı ihbarı üzerine mahalleye giden belediye ekipleri, fiziki saldırı ve hakarete maruz kaldı. Akşehir Belediyesi, darbedilen personelin şikâyetçi olduğunu ve yasal süreç başlatıldığını açıkladı.
Konya'nın Akşehir ilçesinde, sahipsiz olduğu belirtilen bir köpeğin çocuğa saldırdığı ihbarına müdahale etmek isteyen belediye ekiplerinin darbedildiği bildirildi. Yaşanan olayın ardından Akşehir Belediyesi yazılı açıklama yaptı.
ÇOCUĞA KÖPEK SALDIRDIĞI İHBARI YAPILDI
Olay, Akşehir ilçesi Gazi Mahallesi'nde yaşandı. Akşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, tasmasız ve serbest dolaşan bir köpeğin mahalledeki çocuklardan birine saldırdığı yönünde ihbar alındı. Bunun üzerine belediyenin Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamındaki görevlerini yerine getirmek üzere adrese sevk edildi.
BELEDİYE PERSONELİ DARBEDİLDİ
Belediyenin açıklamasında, olay yerine giden görevlilerin fiziki saldırıya ve hakarete maruz kaldığı belirtildi. Görevli personele yönelik saldırının kabul edilemez olduğu vurgulanırken, darbedilen belediye çalışanlarının şikâyetçi olduğu ve belediye tarafından yasal süreç başlatıldığı bildirildi.
KÖPEĞİN AKIBETİNE İLİŞKİN SÜREÇ DEVAM EDİYOR
Akşehir Belediyesi, olayla bağlantılı köpeğin kayıtlı bir sahibinin bulunmadığını açıkladı. Köpeğin akıbetine ilişkin sürecin yetkili merciler tarafından yürütüldüğü ifade edildi.
Belediye, Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi aracılığıyla hayvanların bakımı ve tedavisi için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.
AKŞEHİR BELEDİYESİNDEN TEPKİ
Açıklamada, "Akşehir'e hizmet etmek için sahada, görev başında bulunan belediye personeline yönelik bu tutumu kabul etmemiz mümkün değildir." ifadelerine yer verildi. Belediye, hem çocukların hem de hayvanların güvenliğini sağlamak için görev yapan personelinin yanında olduğunu vurguladı.


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.