Konya’da koronavirüs nedeniyle kapatılan fabrika var mı? Cevabı KSO Başkanı verdi

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, koronavirüs salgını nedeniyle şehir genelinde kapatılan ya da karantinaya alınan fabrika olmadığını açıkladı. Kütükcü, “Pozitif vakaların görüldüğü iş yerleri var, ancak şu an için Konya’mızda komple karantina uygulanarak kapatılmış bir sanayi tesisi bulunmuyor.” dedi.

Konya’da koronavirüs nedeniyle kapatılan fabrika var mı? Cevabı KSO Başkanı verdi

Normalleşme süreciyle birlikte yurt genelinde olduğu gibi Konya’da da vaka sayısında bir artış söz konusu.

Bu artışın ardından sosyal medyada bazı fabrikaların salgın nedeniyle kapandığı ya da karantinaya alındığı yönünde paylaşımlar yapıldı.

KONYA’DA KORONAVİRÜS NEDENİYLE KAPANAN FABRİKA VAR MI?  

Bugün iddiaları yalanlayan bir açıklama da Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü’den geldi.

Kütükcü, ''Son dönemde Konya’da Covid-19 salgını dolayısıyla işyerlerinde yoğun kapatılmalar olduğu yönündeki iddialar doğruyu yansıtmıyor. Evet, pozitif vakaların görüldüğü işyerleri var, ancak şu an için Konya’mızda komple karantina uygulanarak kapatılmış bir sanayi tesisi bulunmuyor.  Üretimin sağlıklı devam etmesi için, işverenlerimiz ve çalışanlarımızın tüm tedbirlere eksiksiz riayet etmeleri hayati öneme sahip. Bunun için, maske, mesafe ve hijyene azami dikkat edelim.  İşverenlerimizin çalışanlarına yönelik eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarına özellikle devam etmeleri önem arz ediyor. Sanayide çalışan kardeşlerimiz de iş yerlerinde mesai saatlerini tamamladıktan sonra, sosyal hayatlarında da tedbirlere uymaya devam etmeliler. Unutmayalım şu an için bu hastalığın tedavisi alınan tedbirlerde" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum