Son Dakika: Konya’da üniversitede zehirlenme şüphesi! 63 kişi hastaneye kaldırıldı

Son Dakika Haberi! Konya’nın Karatay ilçesinde bulunan KTO Karatay Üniversitesinde öğle yemeği yiyen 63 kişi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Hem üniversiteden hem de Rektör Bayram Sade’den konuya ilişkin açıklama geldi.

Son Dakika: Konya’da üniversitede zehirlenme şüphesi! 63 kişi hastaneye kaldırıldı

Alınan bilgiye göre; Konya’nın Karatay İlçesi Akabe Mahallesinde bulunan KTO Karatay Üniversitesi'nde, öğrenim gören ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kampındaki öğrenciler ile akademisyen ve çalışanların aralarında olduğu 400'e yakın kişi öğle yemeği yedi.

Bulgur ve pirinç pilavları, salata ve ciğerin bulunduğu yemekleri yiyenlerden bazılarında saat 16.00 sıralarında mide bulantısı ve baş dönmesi şikayeti başladı.

63 kişi, zehirlendikleri şüphesiyle ambulans ve üniversitenin servis araçlarıyla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. 

Tedaviye alınan kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu, sayının artabileceği bildirildi.

son-dakika-konyada-universitede-zehirlenme-suphesi-30-kisi-hastaneye-kaldirildi.jpg

“NUMUNE ALINDI, İNCELENİYOR”

Rektör Prof. Dr. Bayram Sade, yaptığı açıklamada, "Kendi öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz, kamp yapan öğrenciler ve personelimiz olmak üzere birçok kişi yemek yedi. Bunların içinde 30 kişi yemekten zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumları iyi olduğu belirtildi. Halk Sağlığı da yemeklerden numune aldı. İncelemeler devam ediyor'' dedi.

son-dakika-konyada-universitede-zehirlenme-suphesi-30-kisi-hastaneye-kaldirildi-001.jpg

“İLETİŞİME GEÇİN” ÇAĞRISI

KTO Karatay Üniversitesi'nden yapılana açıklamada ise "Üniversitemiz yemekhanesinde çıkan bir yemekten dolayı bazı kişilerin etkilendiği görülmüş, hızla tıbbi müdahalede bulunulmuştur. Bugün üniversitemiz yemekhanesinde tükettiği yemekten dolayı bir rahatsızlık hisseden sevgili öğrencilerimizin ve değerli eğitimcilerimizin hızla bizimle iletişime geçmesi önem arz etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Başlatılan soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

son-dakika-konyada-universitede-zehirlenme-suphesi-30-kisi-hastaneye-kaldirildi-002.jpg

son-dakika-konyada-universitede-zehirlenme-suphesi-30-kisi-hastaneye-kaldirildi-003.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.