Altın 7348.4
BIST 12433.5
Dolar 44.0809
Euro 51.1865
Sterlin 58.9188

Konya’da kuraklığın vurduğu Akşehir Gölü’nde sevindiren manzara

Konya'da kuraklık, bilinçsiz su kullanımı ve iklim değişikliğinin etkisiyle tamamen kuruma noktasına gelen Akşehir Gölü yeniden su tutmaya başladı.

Konya’da kuraklığın vurduğu Akşehir Gölü’nde sevindiren manzara

Konya'nın Akşehir ilçesindeki Akşehir Gölü, yıllardır kuraklık, bilinçsiz su kullanımı ve iklim değişikliğinin etkisiyle büyük ölçüde çekilmiş, zaman zaman tamamen kuruma noktasına gelmişti.

Uzun süredir çatlamış toprak görüntüsüyle hafızalara kazınan göl havzası, alınan tedbirler ve son dönemdeki yağışların da katkısıyla yeniden su tutmaya başladı.

Göldeki son durumu yerinde incelemek amacıyla Akşehir Kaymakamı Mustafa Yiğit, İlçe Jandarma Komutanı J. Ütğm. Yıldıray Erdem, İlçe Emniyet Müdürü Beytullah Ekerbiçer, Devlet Su İşleri 41. Şube Müdürü Baki Türktemiz ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Ramazan Yıldırım ile birlikte Akşehir Gölü Gözlem Kulesi'ne çıktı.

konyada-kurakligin-vurdugu-aksehir-golunde-sevindiren-manzara

Heyet, göldeki su seviyesini, suyun yayılım alanını ve yürütülen çalışmaları yerinde değerlendirdi. Gölün yeniden su tutmaya başlamasında son dönemde hayata geçirilen önlemlerin önemli rol oynadığı belirtilirken, özellikle havza bazlı su yönetimi, tarımsal sulamada tasarruf tedbirleri, kaçak su kullanımının önlenmesine yönelik denetimler ve su kaynaklarının daha planlı kullanımı gibi uygulamaların olumlu sonuç verdiği ifade edildi.

Ayrıca, gölün beslenmesini sağlayan su kanalları ve drenaj hatlarında yapılan iyileştirme çalışmalarının da su girişini artırdığı kaydedildi.

konyada-kurakligin-vurdugu-aksehir-golunde-sevindiren-manzara

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.