Konya'da kurbanlık hayvanların canlı kilogram fiyatları belirlendi! Tek tek açıkladı

Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut, bu yıl Konya'da büyükbaş kurbanlık vasfı taşıyan erkek dananın canlı kilogram fiyatının 30 lira, düve fiyatının 29 lira, reforma olmuş ineğin canlı kilogram fiyatının 26 lira olarak belirlendi.

Konya'da kurbanlık hayvanların canlı kilogram fiyatları belirlendi! Tek tek açıkladı

Konya'da 2021 kurbanlık fiyatları belli oldu. Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut,  beraberinde yönetim kurulu üyeleriyle özel bir hayvan kesimhanesinde düzenlediği basın toplantısında,  Konya'daki büyükbaş ve küçükbaş hayvan fiyatlarını açıkladı.

2021 YILI KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR ARTTI?

Karabulut büyükbaş canlı hayvan et fiyatlarının geçtiğimiz yıla göre yüzde 20 oranında arttığını söyledi.

konyada-kurbanlik-hayvanlarin-canli-kilogram-fiyatlari-belirlendi-4.jpg

KONYA 2021 KURBANLIK FİYATLARI 

Yaşanan kuraklık ve yem fiyatlarındaki artış nedeniyle canlı hayvan fiyatlarının arttığını kaydeden Nazif Karabulut, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçen yıllarda 70 liraya aldığımız yemin torbası şimdi 140 lira, 1500 liraya aldığımız arpa 2 bin 800 lira. Kepek ve pamuk küspesi de öyle. Kurban fiyatlarına gelince, kurbanlık vasfı taşıyan erkek dana canlı kilogramı 30 lira, düve fiyatı 29 lira, reforma olmuş inek fiyatı ise 26 lira."

Geçtiğimiz yıl canlı dananın kilosunun 26, düvenin 24, ineğin ise 21 liradan satıldığını anımsatan Karabulut, et fiyatlarındaki artışın önüne geçilmesi için yem fiyatlarındaki artışın durdurulması gerektiğini bildirdi.

konyada-kurbanlik-hayvanlarin-canli-kilogram-fiyatlari-belirlendi-1.jpg

Başkan Karabulut, kurban kesecek vatandaşların, büyükbaş hayvanların 2 yaşını doldurduğuna mutlaka emin olması gerektiğini, aksi durumda bunun dinen caiz olmadığını hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.