Konya'da kurbanlık satışları hız kazandı: Gündem, fiyatlar!

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Konya'da kurbanlık satışları hız kazandı. Bazı vatandaşlar kurbanlıklarını erkenden alırken, bazıları ise son dakikayı bekliyor. Vatandaşların gündeminde fiyatlar var.

Konya'da kurbanlık satışları hız kazandı: Gündem, fiyatlar!

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Konya'da kurbanlık satışları tüm hızıyla devam ediyor. Vatandaşlar kurbanlıklarını seçmeye başladı. Bazı vatandaşlar kurbanlıklarını önceden alırken, bazıları ise son dakikaya bırakmayı tercih ediyor.

Hayvan yetiştiricileri ise bu yıl kurbanlık satışlarının erkenden başladığını ve ellerindeki kurbanlıkların bitmek üzere olduğunu söylüyor.

ERKEN ALIŞVERİŞ TAVSİYE EDİLİYOR

Hayvan yetiştiricilerinden Mehmet Ataiyibiner, bu sene kurbanlık satışlarının erkenden başladığını ve ellerindeki kurbanlıkların bitmek üzere olduğunu söyledi. Ataiyibiner, vatandaşların alışverişlerini son güne bırakmaması tavsiyesinde bulundu.

konyada-kurbanlik-satislari-hiz-kazandi-gundem-fiyatlar-003.jpeg

Ataiyibiner, "Bu sene kurbanlık fiyatları geçen seneye göre biraz daha yüksek. Bunun sebebi yem fiyatlarının artması ve kuraklık gibi etkenler. Fakat yine de her bütçeye uygun kurbanlık bulmak mümkün. Vatandaşlarımıza tavsiyemiz, alışverişlerini son güne bırakmamaları." dedi.

konyada-kurbanlik-satislari-hiz-kazandi-gundem-fiyatlar.jpeg

FİYATLAR GEÇEN SENEYE GÖRE YÜKSEK

Konya’da kurbanlık fiyatları geçen seneye göre biraz daha yüksek.

Haber Dairesi muhabirinin derlediği bilgilere göre kurbanlık düve fiyatları 100 bin lira ile 250 bin lira arasında değişiyor. Konya’da büyükbaş hisseler 17 bin 500 lira ile 35 bin lira arasında olduğu belirtiliyor.

Konya’da küçükbaş hayvan fiyatları 10 bin liradan başlıyor. Fiyatlar, kurbanlığın cinsine, kilosuna ve yaşına göre değişiklik gösteriyor.

konyada-kurbanlik-satislari-hiz-kazandi-gundem-fiyatlar-001.jpeg

2024 YILI KURBAN KESİM ÜCRETLERİ

Konya Kasaplar Odası 2024 yılı kurban kesim ve et işleme fiyat listesini açıkladı. Kıyma çekmenin kilosu 10 lira olurken, büyükbaş kesim ücreti 4 bin 500 TL olarak belirlendi.

İşte, kurban kesim ve et işleme fiyat listesi:

  • Büyükbaş Kesim: 4.500 TL
  • Dana Kemiksiz: 4.500 TL
  • Hisse Dağıtım: 1.600 TL
  • Sucuk Dolum (Kilo): 100 TL
  • Kuzu Kesim: 900 TL
  • Kuzu İşleme (Kilo): 60 TL
  • Kuşbaşı (Kilo): 35 TL
  • Kıyma Çekim (Kilo): 10 TL

konyada-kurbanlik-satislari-hiz-kazandi-gundem-fiyatlar.jpeg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.