Konya’da kurbanlık telaşı başladı! Üstün Kardeşler yine en çok tercih edilen

Kurban Bayramı’na bir aydan az zaman kala, besi çiftliklerindeki hareketlilik arttı. Tercihini büyükbaş hayvandan yana kullananların ilk adresi uzun yıllardır Konya’da hizmet veren Üstün Kardeşler Et ve Süt Entegre Tesisi oluyor.

Kurban Bayramı’na kısa süre kala vatandaşları kurbanlık telaşı sarmış durumda. Henüz Konya’da kurbanlık pazarları açılmamış olsa da çiftliklerde kurbanlıkların birçoğu çoktan satıldı...

KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ YİNE ÖN PLANDA

Koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşlar, kurban kesimi için, sosyal mesafenin korunduğu, maskelerin takıldığı ve hijyen kurallarının uygulandığı yerleri tercih ediyor. Uzun yıllardır Konya’da hizmet veren Üstün Kardeşler Et ve Süt Entegre Tesisinde bu yıl da Kurban Bayramı hazırlıkları bu çerçevede yapıldı.

konyada-kurbanlik-telasi-basladi-ustun-kardesler-yine-en-cok-tercih-edilen.jpg

HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINIYOR

Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Üstün, Kurban Bayramı hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladıklarını belirterek, “Kars yaylalarında yetiştirdiğimiz hayvanlarımızı da getirdik. Onların satışları da başladı. Geçen yıl salgın önlemlerine çok dikkat ettik. Şükürler olsun hiçbir müşterimiz sorun yaşanmadı. Yine gerekli önlemlerimizi aldık. Tedbirlerimizi bu yıl daha da artırarak sürdüreceğiz.” dedi.  

konyada-kurbanlik-telasi-basladi-ustun-kardesler-yine-en-cok-tercih-edilen-003.jpg

KONYA HİSSE KURBANLIK SATIŞI

Üstün Kardeşler, Konya’da hisse ile Kurbanlık satışını başlatan işletmelerin başında geliyor. Bu yıl da hisse satışlarının sürdüğünü ifade eden Kasım Üstün, “Hisse olarak satışlarımız devam ediyor. Konya’da bu uygulamayı hayata geçiren ilk işletmelerden biriyiz. 3 grup hissemiz var. Fiyatlar, 2 bin ila 2650 TL arasında değişiyor. Bayrama 3 gün kala hissedarların hayvanlarını belirliyoruz. Gelip hayvanlarını kontrol ediyorlar. Daha sonra kendilerine bayramın birinci günü için randevu veriyoruz. Kesim için geldiklerinde hissedarları birbirleriyle tanıştırıyoruz. Kurbanlıklarını kesip, eti kemikten ayırarak 7 eşit hisseyi kura usulü ile kendilerine teslim ediyoruz.” diye konuştu.

konyada-kurbanlik-telasi-basladi-ustun-kardesler-yine-en-cok-tercih-edilen-002.jpg

KURBANLIK ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Peki, kurbanlık alırken nelere dikkat edilmeli? Kurban seçiminde önceliğin hayvanın yaşı olduğunu söyleyen Üstün Kardeşler Et ve Süt Entegre Tesisi Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Üstün, “Büyükbaş hayvanlarda iki yaşını, yani kapağını atmış olması şart. Dikkat edilmesi gereken bir husus da hayvanlarda bir uzvun eksik olmaması. Hayvanın herhangi bir uzvunda eksiklik var mı, bacağında sakatlık boynuzunda, kulağında veya gözünde herhangi bir akıntısı geliyor mu, tüy yapısı nasıl bunlara bakılması gerekiyor. Vatandaşlarımız kesimhaneyi mutlaka görmeli ve gerekli hijyenin sağlanıp sağlanmadığına bakmalı.” ifadelerini kullandı. 

Kasım Üstün, açıklamalarını, “Rabbim herkese kurban ibadetini sağlıklı bir şekilde yerine getirmeyi nasip etsin.” duasıyla bitirdi.

konyada-kurbanlik-telasi-basladi-ustun-kardesler-yine-en-cok-tercih-edilen-001.jpg

“HİÇ BİR SORUN YAŞAMADIK”

Kurbanlık almak için tesislere gelen vatandaşlar da uzun yıllardır Üstün Kardeşler Et ve Süt Entegre Tesisini tercih ettiklerini, bugüne kadar hiçbir sorunla karşılaşmadıklarını belirterek, “Geçen yıl koronavirüs salgını gölgesinde ilk Kurban Bayramını yaşadık. Kurbanımız burada kesildi. Gerekli önlemlerin tamamı alınmıştı. Hiçbir sorun yaşamadık. Bu yıl da yine Üstün Kardeşler Kurbancılığı tercih ediyoruz. Allah kabul etsin.” dedi.

konyada-kurbanlik-telasi-basladi-ustun-kardesler-yine-en-cok-tercih-edilen-007.jpg

konyada-kurbanlik-telasi-basladi-ustun-kardesler-yine-en-cok-tercih-edilen-006.jpg

konyada-kurbanlik-telasi-basladi-ustun-kardesler-yine-en-cok-tercih-edilen-005.jpg

konyada-kurbanlik-telasi-basladi-ustun-kardesler-yine-en-cok-tercih-edilen-004.jpg

konyada-kurbanlik-telasi-basladi-ustun-kardesler-yine-en-cok-tercih-edilen-012.jpg

konyada-kurbanlik-telasi-basladi-ustun-kardesler-yine-en-cok-tercih-edilen-008.jpg

konyada-kurbanlik-telasi-basladi-ustun-kardesler-yine-en-cok-tercih-edilen-013.jpg

konyada-kurbanlik-telasi-basladi-ustun-kardesler-yine-en-cok-tercih-edilen-011.jpg

 

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.